banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

112 Acil Hattı gereksiz meşgul edilmemeli


Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emrah Doğan, 112 il Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Emre Dingçi ve 112 çalışanları ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Toplantıda Uzm. Dr. Erdoğan Duran, basın mensuplarına proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Acil çağrı merkezlerine yapılan asılsız çağrıların ve trafikte ambulanslara yol verilmemesinin önüne geçilmesi için hazırlanan afiş, broşür ve kamu spotlarını basına takdim eden Duran, yapılacak etkinliğin amacı hakkında kapsamlı bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığının 112 Acil Sağlık Hizmetlerine değinen Duran, “Hastanın durumuna göre, iklim, coğrafi ve trafik vb. koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek, 112 acil sağlık hizmetini kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişim ile sunmaya çalışıyoruz. 112 Acil Çağrı Hattının hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır.” dedi.

Duran, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Kampanyanın amacını anlatan Duran, şöyle devam etti: “ Bu kampanya kapsamında okul ziyaretleri, televizyon ve radyolarda kamu spotları yayınlanması, hastane, aile sağlığı merkezleri, belediye otobüsleri ve şehir merkezlerindeki monitörlerde filmlerin yayınlanması, halkın yoğun olduğu yerlere asılacak billboard fişler, halkın yoğun olduğu yerlerde yapılacak açık alan programları ve diğer birçok aktivite ile geniş bir kitleye ulaşılması hedeflenmektedir.” (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.