banner2
31 Mart 2024'te ülkemizde yerel
seçimler olacak Ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Seçim çalışm alanının çoğunu Ekranda görüyoruz.
Hamasi nutuklara bakılırsa her
seçilecek, ili İlçeyi şaha kaldıracak
Ekranlarda objektif değil, 5 Yıl 10 Yıl belki daha çok aynı il ilçede belediye koltukların da oturanlar, tekrar aday adayı olanlarda aynı şeyi söylüyor bunlar görevde iken,bunları iş yapmada engelleyen mi vardı, Acaba?.
Seçimi kazanmak için her il ilçede seçim yarışı devam ediliyor helal, haram, yalan, doğru karışımı demeden vaatlerde doğrular olduğu gibi yanlışlar, yalanlarlada olsa seçim yarışı hız kesmiyor.
Dünyanın hiç bir yerinde bizim ülkemizdeki seçim yarışı gibi olan belki yoktur. Seçimde büyük bir israf var. Tüm partilerin seçim süresince harcadıkları ile kaç tane fabrika kurulabilir. İşsize iş aş olur. seçim yarışında öyle bir hırs varki, sanki ihaleye giriliyor. Halbuki belediye başkanı olmak, idareci olmak ateşten gömlektir.
Kul hakkını yeme yememe meselesidir. Seçimlerde eşitsizlikte var. İktidar olanlar devletin tüm imkanlarını seçim için harcarken, muhaliflerden bazıları bir afiş bastırmada, asmada zorluk sıkıntı çekiyor. Yani seçim maratonunda bazılarının ayaklarına taş bağlanmışsa bu seçim yarışına adil seçim denebilir mi? El bette denmez.
Yaşımıza göre Cumhuriyet tarihinde 94 Ruhu denilen Milli Görüş belediyeciliği Numune-i imtisaldır. Örnek alınmalıdır. Ne yazık ki, Önderi Rahmetli ERBAKAN olan Milli görüş Camiasını dış güçler iç taşeronlar parçaladılar, böldüler Ta ki siyasal islam hakim olmasın hem yerelde hem merkezide, becerdiler de, demek toplum layık değil,
siyasal İslam'ın; 1.Savaş değil barış. Savaş olmazsa para severler silah satışını kime satacak.
2.Çatışma değil, diyalog.Ben güçlüyüm haklıyım yok. Sorunlar diploması ile çözülür.
3.Çifte standar değil Adalet.Adalet her kes için Dini dili, rengi, coğrafyası, mezhebi aranmaksızın benim teröristim iyidir anlayışı çifte standarttır. Katil, soykırımcı, işgalcı vahşi varlık israil yönetiminin mazlum Filistin halkına yaptıklarından hesap vermemesi gibi..
4.Üstünlük değil, eşitlik.Sermayeyle,üstün teknoloji ile üstünlük olmaz.
5.Sömürü değil, hakça paylaşım. Zengini zengin, fakiri fakir eden anlayıştan vazgeçmek.
6.Baskı ve Zulüm değil, gerçek manada Demokrasi ve in san hakları.Dünyada Cezaevleri fakirlerle, çoğu suçsuzlarla dolu..
İşte hazmedilmeyen ilkeler bunlar
Bu ilkeler yönetilenlerce uygulansa Dünyada huzur, Adalet adil paylaşım olur.Cezaevleride boş kalır. Belediye başkanını seçmek anladık da muhtarlık seçimi, Belediye seçimlerini geride bırakıyor her mahallede on, yirmi, 50, yüz daha fazla muhtar yarışçılar var her aday hizmetten dem vuruyor. Kapılar çalınıyor afişler dağıtılıyor hayırdır.Muhtarlığın fonksiyonuda kalmamış nedir bu aşırı iştah Parra parra.. emeksiz maaş, maaşı da memur Emeklinin maaşından fazla....kürkü paralı oy toplamayı iyi becerir.
Seçilecek başkanda, Encumenlerde, Muhtarlarda olması gereken vasıflar; Tarafsız olmalı, Adil olmalı, hesap vermeli, eleştiriye açık olmalı,yandaşı kayırmamalı, yaş antısı seçtiği halka benzemeli,liya
kata, istişareye önem vermeli,kapı
sı her kese açık olmalı,alçak gönüllü olmalı, idarecilik vasfını taşımalı,en önemlisi israfçı olmamalı, vitrinlik eser değil,kalıcı eserler bırakmalı, çalmamalı, çaldırmamalı, Kul hakkından korkmalı, seçildikten sonra Belediye kapısına "Rüşvet alanda verende melundur." İlkesini asan, her Ay gelir gideri gösteren tabloyu halkın görebileceği yere aşan..  Kimde bu vasıflar olursa oyum onlaradır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.