banner2

31 Mart 2024 Te yerel seçimler yapılacak, Belediye başkan adayları, aday adayları, Encümenler, Muhtarlar hız kesmeden yarışı kazanmak için çaba harcıyorlar. Öyle keseden vaatler atılıyor ki, sanki bu halk hiç seçim görmemiş, oy kull anmamış, algılarla, taraflı yayınlarla, devlet gücüyle halkın aklı ile oynanıyor.

Yalanlar, iftiralar, israflar yeri göğü inletiyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil, denenmiş denenmez diye bir kural var. Ankara da otellerde yer kalmamış deniyor. Partilerin zenginleri tekrar seçilmek, veya yandaşını seçtirmek için kulis yarışındalar.Tüm partilerin seçim süresince yaptıkları harcamalarla kaç fabrika yapılabilir işsizlere ekmek kapısı olurdu. Fakir kimin umurunda..

Kutsal beldelerden yeni döndüm gündemler hayli kabarık ve değişken, haberlerde sosyal medyada en çok konuşulan Diyarbakır kulp ilçesinde İmam ile ilçe kaymakamı arasında geçen olay hemen kıssadan temas edeyim. ikiside devlet memuru biri amir, biri memur. Biri devleti temsil eder biride Dini, ideoloji ile yaklaşım yanlıştır. Devleti temsil edenin idari, hukuki işlemler varken, kendisini kanunsuz duruma düşürmeside kabadayılıktır. Devleti temsil etme erkiyle bağdaşmaz.

Maaş zammıda tam gündem maddesi, yandaş, yanlı medya:öyle cilalıyor, boyalıyor, yağlıyor sanki cepler dolmuş, bir Mahalle muhtarı 17.600 Tl.Maaş alacak Emekli memur 15.000TL.civarında maaş alacak çalışan çalışmayan arasında aldığı kadar fark olacak, sendikalar devre dışı bırakılacak, ileri tarihlerle sözde müjdeler verilecek. Bu yapılan ayrımcılık, hak gaspı tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Ramazan ayı geliyor fitre ve zekatlarda Emekliyi unutmayın ha ey zenginler! Paylaşım adaletsizdir. Emekliyi köleliğe mahkum etmedir. başka ateşli gündem İsveç'in Natoya giriş oylaması TBMM oylandı kabul edildi bile. İsveç demek kandil demektir diyenlerin oyları ile...

En önemli gündem maddesi ise katil israilin Filistin katliamlarına söz de Laheyde Uluslararası Adalet divanında soykırım kararı verilip ve rilmemesi, anladığım kadarı ile endişe ediliyormuş, ölümler soykırım endişesi taşıyormuş batsın katillerin adaleti.. Adaletin olmadığı yerde adalet aranmaz.

Tekrar maaş zamlarına dönelim milyonları ilgilendiren maaş zamları zengini zengin, fakiri fakir eden bir anlayıştır. Gerçek görünmeyen enflasyonla, zamlarla, haksız vergilerle kut gibi verilen maaş zammı kepçeyle geri alınıyor. Siyasetçiler; mevki makamlar için seçim derdinde dar gelirliler ise geçim derdinde. Hak olarak verilecek zamları siyaset malzemesi yapılması mide bulandırıyor.

Siyset yönetme sanatı iken, pay kapma yarışına dönüşmesi insanı üzüyor. Adaletin olmadığı yerde herşey mubahtır. Dünya ve ülkemizde yanlış politikalarla yokluk, yolsuzluk, ayrımcılık, Adaletsizlik,Adaletsiz paylaşım var. Medeni kölelik günbe gün çoğalıyor.  Çözüm cellatlarına aşık olmaktanvaz geçmekle mümkündür.

Kutsal Üç Ayların içindeyiz. Ölümler, soykırımlar, işgaller barbarca vahşice devam ediyor. Mazlum Filistin halkı kutsallarını korumak için bedel ödüyor. Müslümanlar Filistin atkısını boynuna takmış, protestolar, kermesler düzenliyor.

Mazlum halklara Allah'tan hemde meleklerden yardım ulaşacaktır. Mecut var olan hiç bir rejim, düzen, Demokrasi söylemi, Laiklik nutukları, tüm izmler insanlığa huzur vermedi.geride kan, göz yaşı, hürriyetsizlik, zulüm bıraktı. İnsanlık; Din, dil, Mezhep, aranmaksızın herkese Adalet anlayışı kuşatmakla ancak mimsiz medeniyet anlayışından kurtulur. Seçimler bahane, zamlar şahane..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.