banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Bursa Gaysan Mobilya

Son söylentiler: 13 Ekimde Lansmanı Yapılacak olan iPhone 12, iPhone 11'den ucuz olabilir

Yaklaşan iPhone 12, 12 Pro, 12 Pro Max ve hatta belki de iPhone 12 Mini hakkında duyduğumuz on çarpıcı söylenti.

Apple Salı günü 13 Ekim'deki duyuru etkinliğine resmi davetiyeler göndererek iPhone 12'nin ne zaman tanıtılacağına dair bilgili tahminimizi doğruladı. Bu etkinlik, koronavirüs dönemindeki diğerleri gibi, sanal olarak gerçekleştirilecek ve canlı akışı evinizden saat 10: 00'da (TSİ 13:00, 18:00 TSİ) başlayarak izleyebilirsiniz .

Eylül ayında genellikle yeni amiral gemisi iPhone'ları görsek de , COVID-19 salgını Çin'deki tedarikçileri kapatmaya veya sınırlı kapasiteyle çalışmaya zorladı. Bu,  yalnızca Apple'ın Eylül'deki envanterini etkilemekle kalmadı , satışları da etkileyebilir  . Apple, ABD perakende mağazalarını da kapattı  , ancak şimdi bazıları  sınırlı şekillerde yeniden açıldı . Tüm bunlar, Apple'ın  iPhone 12, 12 Pro ve 12 Pro Max'te bir gecikme olacağını onaylamasıyla sonuçlandı  . (Apple telefonların adlarını onaylamadı, ancak şimdilik onlarla devam edeceğiz.) 

Bu tür kesintilere ve Apple'ın gizlilik perdesine rağmen, iPhone 12 hakkında bildiğimiz bazı şeyler var. İOS 14'ten  ( şimdi indirilebilir ) gördüklerimize göre  , telefonun widget gibi yazılım özelliklerine sahip olmasını bekleyebiliriz.  , uygulama kitaplıkları ve resim içinde resim. Resmi olmayan donanım söylentileri, arka kameralarında 3D derinlik algılama ve yeni ekran boyutlarını içeriyor. Ekleme  5G  bağlantısı da Apple'ın ana son dahil olmak üzere bu yıl birçok 5G telefonlar başlattı rakibi Samsung, dikkate mantıklıdır  Not 20 ve Not 20 Ultra , hem de amiral gemisi  Galaxy S20 telefonlar . Daha sonraki zaman çizelgesinin de bazı beklenmedik olumlu sonuçları olabilir.Verizon gibi operatörlere 5G kapsamını genişletmeleri için daha fazla zaman tanıyor.

Daha fazlası:  iPhone 12 dilek listesi: Apple'ın Samsung'dan kopyalamasını dilediğim 5 özellik

13 Ekim'in geri dönmesini beklerken, en olası ve ikna edici söylentilerle güncellemeye devam edeceğimiz için sık sık tekrar kontrol edin  . Zaten cihazı almayı planlıyorsanız, işte şimdi iPhone 12'ye hazırlanmak için yapabileceğiniz üç şey var .

En iyi iPhone 12 söylentileri
Apple, iPhone 12'nin normal Eylül ortasındaki lansmanından "birkaç hafta sonra" satışa sunulacağını söyledi. Apple, o zamandan beri iPhone 12'nin piyasaya sürülmesinin beklendiği 13 Ekim etkinliğine bir davetiye gönderdi.
Dört farklı ekran boyutunda dört iPhone 12 modeli olabilir: iPhone 12 Mini (5,4 inç) iPhone 12 ve 12 Pro (6,1 inç), 12 Pro Max (6,7 inç).
İPhone 12 temel modeli, iPhone 11'in 699 dolarlık başlangıç ​​fiyatından daha ucuz olabilir.
iPhone 12 telefonlar 5G'ye sahip olabilir.
iPhone 12, kulaklık veya güç adaptörüyle birlikte gelmeyebilir.
iPhone 12 koyu mavi renkte gelebilir.
iPhone 12'nin arkaya bakan kameraları 3B derinlik algılama teknolojisine sahip olabilir.

Duyuru tarihi: 13 Ekim
Ağustos ayında, Apple açısından bir yanlışlık gibi görünen bir durumda, bir Twitter kullanıcısı, 10 Eylül'de yapılması planlanan olası bir Apple canlı yayın etkinliğinin ekran görüntüsünü yayınladı . Etkinlik tarihi ve saati Apple'ın YouTube sayfasında göründü ve ardından kaldırıldı.

Etkinlik aslında 15 Eylül'de sona erdi ve konu iPhone ile ilgili değildi. Başka bir mobil sızıntı ve Front Page Tech sunucusu  Jon Prosser  , iPhone 12'nin 12 Ekim'deki bir etkinlik sırasında tanıtılacağını  ve örneğin 19 Ekim'de piyasaya çıkacağını bildirdi  .

Artık Apple'ın 13 Ekim'de iPhone 12'nin piyasaya çıkması beklenen başka bir sanal etkinliğe ev sahipliği yapacağını biliyoruz .

Çıkış tarihi: iPhone 12, Ekim ayında gönderilebilir
Apple'ın en büyük üreticisi Foxconn rağmen  hala onun sonbahar zaman çizelgesi yapmalıdır yatırımcılara güvence , The Wall Street Journal bildirdi  o iPhone 12 gecikmeler çarptırılabilir . Bunun nedeni koronavirüs salgını ve bunun üretim ve tüketici talepleri üzerindeki benzeri görülmemiş etkisidir. Rapor, Apple'ın telefonu duyurmak veya piyasaya sürmek için Ekim ayına kadar bekleyebileceğini tahmin ediyor; bu, iPhone'un normal lansmanından yaklaşık bir ay sonra. Ekim ayına taşınırken, bu tahmin doğru çıktı.

Apple CFO'su Luca Maestri bunu üç ayda bir yapılan kazanç görüşmesinde doğruladı ve "Bu yıl, tedarikin geçen yılın Eylül ayı ortasındaki lansmanından birkaç hafta sonra kullanıma sunulacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

Diğerleri tek bir lansman tarihi değil, birkaç tane önerdiler. DigiTimes tarafından yayınlanan ve MacRumors tarafından alınan bir söylenti  , Apple'ın 2020 iPhone'larını birden çok aşamada piyasaya süreceğini öne sürdü. İlk olarak iki 6,1 inç iPhone modeli piyasaya sürülebilir, 6,7 ve 5,4 inç varyantları daha sonra gelecek. (Speküle edilen farklı iPhone boyutları hakkında daha fazla bilgi için aşağıda daha fazlasını okuyun.)

İPhone 12'yi Apple'ın 13 Ekim'deki etkinliğinde görmeyi beklerken, şimdiye kadar herhangi bir çıkış tarihi onaylanmadı.

Fiyat: iPhone 12, iPhone 11'den daha ucuz olabilir
İPhone 11 geçen yıl piyasaya çıktığında, temel modelinin 2018'deki iPhone XR'den 50 dolar daha ucuz olan 699 dolara mal olmasına çok şaşırdık . Bir teknoloji analisti Apple'ın iPhone 12'yi 649 dolardan , iPhone 12 Pro'yu 999 dolardan ve iPhone 12 Pro Max'i 1.099 dolardan fiyatlandıracağını bildirmesiyle bu eğilim devam edebilir . Şimdiye kadar iPhone 12'nin fiyatı hakkında bilmek Burada her şey demek .

5G: iPhone 12 yeni nesil bağlantıya sahip olabilir
Birkaç söylenti, Apple'ın bu yıl 5G bağlantısını dahil edeceğini tahmin ediyor. Daha spesifik olarak, Apple analisti Ming-Chi Kuo , şirketin üç 5G telefonunu açıklamasını bekliyor  ve Fast Company, Apple'ın kendi tescilli 5G antenlerini kullanabileceğini bildirdi .

Şirketin 2019'daki trendi atlamamasının birkaç nedeni var. Birincisi, Apple genellikle mobil trendlerde ilk değil, bunun yerine gelişen bir teknolojiyi taahhüt etmeden önce mükemmelleştirmeyi tercih ediyor. Örneğin, bu ağlar yeni başladığında, 3G ve 4G LTE bağlantılı telefonlar yapma konusunda rakiplerinin gerisindeydi. 

İkincisi, Elma lider 5G modem sağlayıcısı ile çalışmayı durdurdu  Qualcomm ,  çünkü Qualcomm'un lisans ücretleri konusunda bir anlaşmazlık . İki şirket  , davalarını  Nisan 2019'da çözdü ve ardından çok yıllık bir 5G yonga anlaşması yapmayı kabul etti  . 5G modemler, Apple'ın önceki ortağı yol açtı Bu  Intel , sonuçta etmek  5G telefon modemi iş çıkmak  tamamen ve Apple daha sonra Intel'in akıllı telefon modem işine sahip 1 milyar $ için. Apple hala Qualcomm ile çalışıyor, ancak geçen yıl Galaxy S10 5G , LG V50 5G ve  LG V50 5G gibi rakiplerinden birkaçı 5G modellerini piyasaya sürdüğünde 5G telefonu piyasaya sürmek için çok geç başladı OnePlus 7 Pro 5G .

Başlangıç ​​tarihi ne olursa olsun, Apple'ın bir 5G telefon çıkarması, yalnızca telefonun yeni nesil ağa bağlanabileceği için değil, aynı zamanda bu çarpıcı özellik tamamen Apple'ın kontrolü altında olmayacağı için de dikkate değer . 5G ağları operatörler tarafından kuruluyor ve Apple risk alıyor çünkü ülkenin her yerindeki kullanıcılar, kapsama alanlarına bağlı olarak bu yeni ağda farklı deneyimler yaşayacak. 
Tasarım: iPhone 12, iPhone 11'e benzer (veya olmayabilir)
Her iki yılda bir Apple, görünüşünü tazelemek için iPhone'unda genellikle göze çarpan önemli kozmetik değişiklikler yapıyor, bu da beklenen alıcıların zevkine göre. Ancak Japon yayın organı Mac Otakara tarafından  adı bilinmeyen bir Çinli tedarikçiye atıfta bulunan bir rapor, iPhone 12'nin iPhone 11'e benzeyeceğini bildirdi. Tek olası fark, iPhone 12'nin kenarlarının hafif eğimli olacağı. 

Öte yandan, Apple'ın da  iPhone'un tasarımını  düz kenarlarla (yeni iPad'lere benzer şekilde) tamamen yenilemesi bekleniyor. Bu, Wedbush analisti Dan Ives'in  satışları artıracak ve Apple için bir "süper döngü" ile sonuçlanacak "mükemmel talep fırtınası" dediği şeyi tetikleyebilir  . 

Yeni iPad Air , koronavirüs maskeleri çağında Face Unlock'a hoş bir alternatif olan Touch ID düğmesine sahipken,  iPhone 12'nin maalesef buna uyacağını düşünmüyoruz. İPhone 12'nin tasarımıyla ilgili en iyi tahminlerimizi burada topladık .

Aksesuarlar: iPhone 12, EarPods veya güç adaptörüyle birlikte gelmeyebilir
Popüler olmayan söylentilerden birinde  analist Ming-Chi Kuo  , Apple'ın kablolu EarPod kulaklıklarını iPhone 12 kutusuna koymayabileceğini bildirdi  . Bu, insanları  bunun yerine şirketin kablosuz AirPod'larını satın almaya teşvik etmek için bir hareket olacaktır  . (Apple'ın AirPods Studio adlı bir çift kulak üstü kulaklığı da duyuracağı söyleniyor.) Apple, iPhone 5'in 2012'de piyasaya sürülmesinden bu yana EarPod kulaklıklarını dahil etti  , bu nedenle bu dikkate değer bir değişiklik olacaktır. AirPod ve  AirPod Pro  kulaklıkları şu anda sırasıyla 159 $ (159 £, 249 AU $) ve 249 $ (249 £, 399 AU $) olarak fiyatlandırılıyor.
İPhone 12 bir güç adaptörüyle gelmeyebilir.
Ming-Chi Kuo , 9to5Mac'e göre  iPhone 12'nin güç adaptörü olmadan da gönderilmesini bekliyor  . Sebep esas olarak maliyetler içindir - bundan vazgeçerek, Apple telefonu 5G bileşenleri ile yüklerken maliyetleri düşürebilir. Aynı zamanda, ambalajın boyutu küçüleceğinden navlun maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olur.

Apple bu değişimde yalnız olmayacaktı. Samsung'un Note 20 ve Note 20 Ultra da kulaklıklarla gelmiyor  - ancak gerçekten bir çifte ihtiyacınız varsa, Samsung bunları ücretsiz olarak gönderecek. Ancak güç adaptörü söylentisinin aksine, Note telefonlar  hala kutuda bir şarj cihazı ile birlikte geliyor .

İşlemci: iPhone 12 muhtemelen A14 Bionic'e sahip olacak
En son iPhone'ların A13 Bionic işlemciye sahip olduğu göz önüne alındığında, bir sonraki tescilli yonga setinin A14 Bionic olarak adlandırılması yüksek olasılıktır. Ve her yıl olduğu gibi, bunun da selefinden daha hızlı ve daha verimli olmasını bekliyoruz. Daha spesifik olarak, Twitter'daki bir Apple sızıntısı olan Komiya , A14'ün % 40 CPU kazancı ve% 50 GPU kazancına sahip olacağını bildirdi. 

Renkler: iPhone 12 Pro koyu mavi renkte gelebilir
Geçen yıl Apple, iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max'te gece yeşili rengini tanıttı. İster  Eğer gölge ya da değil gibi , aslında renk varyantı  satılan beklentilerin kıyasla . XDA Developer'a göre  bu yıl Apple'ın iPhone 12 Pro'da bir başka yeni renk olan lacivert piyasaya sürme ihtimali olabilir  . Mavi, hem Pantone'un yeni yıl için renk seçimi ("klasik mavi") hem de Shutterstock , 2020 için renk tahminine "hayali mavi" yi dahil ettiği için bu  trend olacaktır  .
Bu yeni iPhone rengi olabilir mi?
Yaklaşan iPhone'larla ilgili daha kalıcı söylentilerden biri, Apple'ın yeni ekran boyutları sunabileceğidir . 24 Eylül sızıntısına göre iPhone 12 Mini olarak adlandırılacağı söylenen modellerden biri 5.4 inç ekrana sahip olabilir (mevcut iPhone'lardan iPhone SE , 4.7 inçlik en küçük ekrana sahip). Ve iPhone 12 Pro Max 6,7 inç kadar büyük olabilir (referans için, iPhone 11 Pro Max 6,5 inç ekrana sahiptir). 

Ayrıca, iPhone 12'nin ekranının 120Hz yenileme hızına sahip olacağı  ve belki de iPhone 12 Pro'nun şu anda iPad Pro'da bulunan bir ProMotion ekrana sahip olabileceği yönünde spekülasyonlar var . Çoğu telefon saniyede 60 kare veya 60 Hz'de yenilenir , ancak Galaxy S20 ve OnePlus 8 Pro gibi diğer telefonlar 120 Hz'de yenilenir. Yenileme hızı daha yüksek olan telefon, web sayfaları ve uygulamalar gibi şeyler arasında gezinirken daha hızlı ve pürüzsüz hissediyor.

Yeni ekran boyutları olasılığıyla birlikte, Apple'ın iPhone serisini genişleteceği söylentileri etrafta dolaşıyor. Aralık 2019'da CNET'ten Lexy Savvides şunları yazdı:

JPMorgan analisti Samik Chatterjee'ye göre Apple, 2020 sonbaharında dört yeni iPhone 12 modeli yayınlayacak: 5,4 inçlik bir model, iki 6,1 inçlik telefon ve 6,7 inçlik bir telefon. Hepsinde OLED ekranlar olacak.

Bu boyut tahminleri de  bu hafta iPhone 11 Pro'nun mevcut 5,8 inç boyutunun ortadan kalkacağına inanan analist Ming-Chi Kuo tarafından desteklendi . Yani 5,4 inç ve 6,1 inçlik modellerden biri, muhtemelen iPhone 12 olarak adlandırılan alt uç cihazlar olacak. Daha sonra d

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.