banner2

Özelleştirilmeden önce yolsuzlukların, haksızlıkların, devlete zarar veren kurumların başını çeken kamu kurumu merkezi halinde olan bir TEDAŞ vardı. Özelleştirildikten sonra da defalarca el değiştirip çeşitli isimler alan ve her seferinde zarar ediyoruz bahanesiyle sağlıklı hizmet götüremeyen bir kurum… En son olarak “Diyarbakır merkezli Epsaş Dicle” adını alan müessese halen sözde Urfa’ya hizmet etmeye çalışıyor. Lakin kör tuttuğunu yolar  misali hareket ediyor. Bazı ilçelerde ve kırsal kesimde sağlıklı tahsilât yapamayan bu kurum, vatansever ve dürüst vatandaşa ise kan kusturuyor.  Örnek verirsek: abone almak isteyen dürüst vatandaşlara tek abonelik verilmiyor. Mesela yeni ev almış bir vatandaş sıfır bina olduğu için başvuru yaptığı zaman, gidin bina sakinleri olarak hep birlikte müracaat edin öyle abone verelim deniliyor.

Lakin aynı binada kar amaçlı daire alan vatandaşlar ise dairemi satacağım diye abone çıkarmak istemiyor. Veya iyi niyetli olmayan biri ben abone çıkarmak istemiyorum dediği zaman haliyle abone çıkarmak isteyen vatandaş da abone çıkaramayınca da bu sefer kurum cezayı basıyor. Veya diyelim binada 8 daire var 7 tanesi satılmış bir tane kalmış o bir tane daire satılana kadar bekleyeceksiniz. Bu durumda bu müessese yine abone çıkarın diye baskı yapıyor. Çıkarmayınca da yine ceza kesiyor. Ayrıca inşaat aşamasında şantiye abonesi almayan müteahhidin cezasını müteahhit’den almıyor da, o binada daire alan vatandaşlara bu cezayı ödeyin sonra abone verelim deniliyor ve alınıyor. Ne kadar adil bir uygulama değimli?

Velev ki yeni bitirilmiş bir binada daire aldınız bütün daire sakinleri bir araya geldiniz abone çıkaracaksınız bu sefer de söz konusu kurum, belediye görevine soyunarak sizden iskân, imar izni ve su abonesi istiyor. Eğer su aboneniz yoksa sizden 170 TL belediye adına teminat istiyor. Su abonesini çıkarınca bize su abonesi sözleşmesinin bir fotokopisini getirin bu paranızı size iade edelim diyor. Şimdi bu müessese yetkililerine sesleniyorum kardeşim siz belediyenin tahsildarı mısınız?  Size ne su abonesinden iskândan imardan belediye adına teminat almak size mi kaldı? Lütfen herkes kendi işini yapsın. Samimi namuslu dürüst vatandaşı yormayın ve engel çıkarmayın. Neden bina sakinlerine tek abone vermiyorsunuz? Amacınız: abone vermeyerek insanları mağdur edip herkesi kaçak kullanmaya teşvik mi etmek?

Yoksa vatandaşı oyalayarak yıllardır mahkeme kararlarına rağmen kırsal kesimden tahsil edemediğiniz paraları gariban vatandaştan mı çıkartmak? Özellikle yeni yapılanmanın olduğu yerlerde (Devteyşti ve Ahmetyesevi) mahallelerinde adamlar inşaata başlarken neden abonesiz enerji kullandırıyorsunuz? V e sonra da parasını suçsuz vatandaşlardan tahsil ediyorsunuz. Sizleri vicdani olmaya davet ediyorum. Gücünüzün yetmediği yerlerden trilyonlarca paranızı alamıyorsunuz ve bu bölgelerde sayaçların tamamı içerde, sulama yapan çiftçilerden de tahsilât yapamıyorsunuz bütün bunları biliyoruz. Fakat dürüst vatandaşa karşı lütfen sizde dürüst olun ve yardımcı olun. Harama meyil ve tenezzül etmeyen insanlarımızı mağdur ediyorsunuz lütfen yapmayın…

Bir arıza olduğunda ise buradan 444 lü hatlarla önce Diyarbakır’a bildiriliyor orası da buraya yani urfaya bildiriyor ki arıza ekibi arızaya gelsin. Bu da zaman kaybına neden oluyor. Yine her zaman olduğu gibi vatandaş mağdur ediliyor. Bu sorunun da çözülmesi gerek diye düşünüyorum. Amacım söz konusu kurumu yıpratmak veya kötülemek değil vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve yapılan yanlışlardan dönülmesidir… Bu vesile ile 30 Ağustos zafer bayramımız kutlu olsun.  Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.