banner2
Her geçen gün Ömrümüzden geçiyor. Dünya bir buhran geçiriyor. Her kes düşünceli, gelecektende dirgin.
Dünyada büyük bir yangın var teknolojiyi ellerinde bulunduranlar; işgal, ölüm,talan, soykırım için yarışıyorlar. nesli ati üzerinde de neme yapıyorlar.
Adalet, eşit paylaşım yok. Irkçılık zirve yapmış. Silah tüccarları sömürmekte zirve yapmış barbar vahşi soykırımcı İsrail'in mazlum Filistin halkına yaptığı sözde olanların suskunluğu tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçecek ayrımcı bir vakadır.
İki ekranlı olanlarında görünmeyen ekranı görülmüştür. 18 Gündür Mekke'deyim benim için kutsal beldeler bir sevdadır çok değişik
insanlarla karşılaştım gördüğüm Umreye en çok Türkiyeden gelenler var Allah C.C.Huzurumuzu bozmasın.
Cezayir'den bu yıl ilk olarak kafilelerle gelenleri gördüm. İslam ülkelerinden Umreye gelenler çok az. Nedeni yokluk, savaşlar, yöneticilerin yanlış politikaları diyebiliriz.
Ekonomiler, Siyaset, sözde insan hakları, savaş yerine barış nutukları ekranlarda hamasi nutuklarla dillendirilse, kahinler, meddahlar kraldan çok kralcı kesilseler de mazlumların çoğu inanmıyor.
Mazlumlar hem gerçek Dinden hemde Dünyadan olmuşlar. Umrecilerin çoğu bilhassa gençler Otelde, lobide, odasında, asansöde, serviste, yürümede, tavafta,Sayda son model telefon ellerinde celladına aşık bir nesil andırıyor. Korkunç bir felaket hemde helaket insan acıyor bir kaç kişiyi ikaz ettim.
Beyhude, kadınların çoğu sigara içiyor
aşırı tiryaki.Yaşlı kadınlar haramlara riayet etmede titizlik gösterirken, genç kadınlarda haya perdesi yırtık yabancı erkekle konuşmada oturmada, yemek yemede, ayak üst üste atarak sıgara tüttürmede, kabede telefon ellerinde fotoğeaf çekmede, poz vermede bir sakınca görmüyor. Ne günlere kaldık diyesi geliyor insanın.
Umrecilerin çoğu Cebeli Sevre, Cebeli Nura çıkmayı, hacerül esvedi öpmeyi farz gibi biliyor. Ziyaretler tarz mesabesinde Cehalet diz boyu. Hac, Umre genelde turizm patentli, ticarete dönmüş bir Din anlayışı.
Kutsal beldelerde 3 günde Medinede kaldım. Ravzaya girdik Cuma sabahı Sabah Namazını ravzada kıldık asap bozan şey ravzada bile Telefon ellerde poz vermek ibadetin önünde, geçmişte gerçek alimler kolay kolay Ravzaya girmemişler.
Efendimizi uzaktan selamlamışlar. Hengi yüzle Resulullahın huzuruna çıkalım demişler. Ne yapalım bizler Dini dünyaları ifsad edilmiş Ümmileriz. uydurulmuş bir Din anlayışı ilede olsa kutsal beldelerde Ezan okununca fevc fevc insanların kabeye, Mescidi Nebiyeye koşmaları saf tutmaları huşu içinde Namaz kılmaları imanın tezahürüdur. Bağrı yanan piri fanilerin el açıp ağlamaları, ilmi ile amil hocaların irşadında insanları coşturmalarıda kutsal beldelerde haz alınan çekici bir mıknatıstır.
Her umreci başta Filistin yer yüzünde ki mazzumlara dua eder. Ancak kutsal liderlerine toz kondurmaz. Türkiye Umrecilerinin en büyük şikayeti paramızın düşmesidir.
100 tl.miz 12 riyal gerçekten bu kadar paramızın düşmesi insanın kanına dokunuyor. yanlı ekranlar ekonomiyi
Dev gösterseler de halk cebine bakıyor. Gizli bir el kese kasa, cebimizden para uçuruyor. Uçuranı bir türlü bulamıyoruz.
Medine'de havalar çok soğuk, Mekke buraya göre daha ılımandı. Duamız Mazlumların zalimlerin tasallutlarından kur tulmasıdır. Tarih tekerrürden ibaretse gelecek nesiller geçmişten ibret alır esaret ağlarına düşmez ler..
Şefaat ya Resulullah..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.