banner2
Öne Çıkanlar Beziki Derneği Bodrum FK Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu Old Trafford Urfa Sac Kavurması

ŞANLIURFA DAĞCILARI HAZARBABA DAĞINA TIRMANDILAR

Toplam 37 sporcunun katıldığı tırmanışa Şanlıurfa'dan Urfadosk Spor Kulübü üyesi 6 sporcu katıldı.Etkinlik hakkında bilgi veren ilimiz dağcılık il temsilcisi Candan ÖZEN, ”15 Eylül 2015 Pazar günü 6.30'da Şanlıurfa'dan hareket ettik.Grubumuz 11.00'da Sivrice Hazarbaba Kayak tesislerine ulaştı.Diyarbakır grubuyla kayak tesislerinde buluşan sporcularımız saaat 11.30' da tesislerden ayrılarak tırmanışa başladı.Saat 13.30'da zirveye ulaşan ve zirvede yarım saat kalan dağcılar Hazar gölünün ve coğrafyanın kendilerine sunduğu doğal güzellikleri izleyerek fotoğraf çekindiler.Saat 14.30'da 1800 metrelik kayak tesislerine geri dönüldü.Ekibimiz Diyarbakır Dağcılık İl Temsilciliğinin hazırladığı balık arası ekmek ve salatadan oluşan kumanyayı yiyerek 15.15' de tesisten ayrıldı ve 19.30'da Şanlıurfa'ya ulaştı.Etkinliğimize katılan bütün doğaseverleri tebrik ediyorum.Bu etkinliği düzenleyen Diyarbakır Dağcılık İl temsilcisine ve Didosk Spor Kulübü başkanına teşekkür ederim.Etkinliklerimiz yıl boyunca devam edecektir.Doğaseverler etkinliklerimizi facebook “Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği” sayfasından takip edebilirler.dedi.


Hazarbaba Dağı ve Kayak Merkezi Nerededir,nasıl ulaşılır;

Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi, Sivrice İlçesi sınırlarında Hazarbaba Dağı'nda bulunmaktadır. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi Elazığ'a 30 kilometre uzaklıkta. Sivrice Hazarbaba arası da 5 km. Yol sürekli açık tutuluyor. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak pisti 1500 metre olup, Kayak merkezinde İl özel idareye ait bir tesis ve Valiliğe ait kayak evi bulunuyor. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak için horizantal 8 pist bulunuyor. Kayak pistleri 3 km. uzunluğunda. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezindeki Telesiyejin taşıma kapasitesi şu anda 50 kişi ancak kapasite 100 kişiye kadar arttırılabiliyor.

2347 metre zirvesi bulunan Hazarbaba Dağı'nda normal kış koşullarında kar kalınlığı 2- 3 metre civarında. Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezinde kayak sezonu aralık ayında başlıyor ve mart ayına kadar devam ediyor. Kayak pistinde amatör ve profesyonel kayakçılara rahat kayma imkanı var.

Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak merkezinde konaklama imkanı yok. Günübirlik turlar için kullanılıyor. Ancak kayak merkezine 6 km. uzaklıkta bulunan Hazar gölü kenarında bulunan 100 yataklı Mavigöl ve 150 yataklı Turpol otellerinde konaklama imkanları var.

Elazığ Sivrice Hazarbaba Kayak Merkezi Elazığ havaalanına 27 km. , Malatya'ya 100 km., Diyarbakır'a 110 km. ve Şanlıurfa’ya 220 km. uzaklıktadır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.