banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Süleyman soylu hızlı başladı: Sur ve Silvan belediyesine kayyum atandı

Diyarbakır Valiliğinin kararıyla Diyarbakır'ın merkez Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kayyum ataması yapıldı.

Silvan İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak ilçe Kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi’ne de Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura’nın kayyum olarak atandığı belirtildi.

Kayyum atanan belediyelerin Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye başkanları hakkında daha önceden sözde “öz yönetim” ilan ettikleri gerekçesiyle dava açılmıştı.

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sabah 81 ilin valisine yaptığı konuşmada Doğu ve Güneydoğu'da teröre destek veren belediyelere kayyum atanacağını tekrarlamış ve HDP'nin tehditleri için de "Ya herro ya merro, milletin parasını dağdaki teröristlere yedirmeyeceğiz" demişti.

 

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırSurSilvan Ilçe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.