banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Nihat Çiftçi Suruç Sanlıurfa Haberleri

Yoğurtçu ve simitçilere sıkı denetim

Açıktan yoğurt, Simit ve Kahvehanelerde satılan çaylara sıkı denettim geliyor.  Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu Mart ayında aldığı 03 nolu kararı kamuoyuna duyurdu.

İşte o kararlar;

 

1- Yapılan piyasa kontrollerinde, hal pazarı, şıra pazarı ve semt pazarlarında jel deterjan kovalan ile boya kovalarının yoğurt kovası olarak kullanıldığı, bu durum sağlık açısından önemli bir risk oluşturduğundan, Belediye Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılacak denetimlerde, bu tür kaplarda yoğurt satışının önlenerek, yoğurtların sağlıklı, dönüşümsüz ve tek kullanımlık kaplarda satışa sunulmasının sağlanması, ayrıca Tarım İl Müdürlüğünce uygun yerlere halkımızı ve işletmecileri uyarıcı ve tanıtıcı bez afişlerin asılmasına,

 

2- Özellikle okul önlerinde, otobüs duraklarında ve caddelerde sağlıksız ortamda, açık olarak satışa sunulan simitlerin önemli sağlık sorunları oluşturması nedeniyle Belediye Zabıta ekiplerince simit satışının hijyenik ortamda, kapalı camekanlı tezgahlarda satışının sağlanmasının temin edilmesine,

 

3- Belediye Zabıta elemanları ile Tarım İl Müdürlüğü denetim elemanlarınca, ilimizde faaliyette bulunan Kahvehane ve Çay Ocaklarının sağlık şartlarına uygun olarak faaliyet göstermelerinin sağlanması yönünde denetimlerinin yapılmasına, kara verilmiştir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.