banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Urfa’daki Çocuk nöroloji doktoru eksikliği TBMM’ye Taşındı

Milletvekili Sürücü tarafından Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle verilen soru önergesinde şu konulara dikkat çekildi: 
Şanlıurfa ilinde 18 yaşın altında olan bireyler için sağlık kurulu raporu alımında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunun sebebi çocuk nöroloji doktor sayısı tüm Şanlıurfa ili içinde sadece 2 dir.
Şanlıurfa İli ve ilçelerinde bulunan mevcut rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören yaklaşık 10 bin engelli birey bulunmaktadır. Bu bireylerin yarısının 18 yaş altıdır. Bu rakam 5 bin kişiye denk gelmektedir.
Çocuk nöroloji doktoru olmadan sağlık kurulu raporu çıkmadığı için bu bireyler eğitim alamıyor ve engelli maaşından faydalanamıyor. İlimizde 2  doktor bulunduğu içinde randevu almakta ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.
Konu ile ilgili teşftiş yapılması, ivedikle 2 buçuk milyon nüfuslu Şanlıurfa kentine gerekli sayıda çocuk nöroloji doktorunun atanması elzemdir.

Bu Bağlamda;
1. Şanlıurfa da kaç çocuk nöroloji doktoru bulunmaktadır ?
2. Şanlıurfa da 18 yaşın altında kaç engelli birey bulunmaktadır ?
3. Konu ile ilgiili kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacak mısınız ?
4. Siverek gibi yüksek nüfuslu bir ilçeye çocuk nöroloji doktoru ataması yapılacak mıdır ?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.