banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Urfa'da paralel yapıya yakın isimlerin atanıyor iddiası

Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Urfa Kadın Doğum Hastanelerinin başta Hastane Müdürleri ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüklerinde bazı atamalar gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Hükümetinin paralel yapıyla mücadelesi devam ederken bu illegal yapı ile mücadelelerini Ulusal Basında görüyoruz ve okuyoruz. ama ne yazık ki Urfa dışındaki illerde bu örgütte olan ve yakın olan isimler görevden almaya devam ederken, Urfa'da ise durum tam tersi işleniyor.

 Şanlıurfa'da yayın yapan urfa.com'un haberine göre; Başta Urfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ŞUSKİ ve diğer ilçe Belediyelerde üst düzey yöneticiliğine ve Urfa Sağlık alanındaki kurumların başına paralel yapıya yakın kişilerin atandığı iddia ediliyor.

Haberde, "Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen imzasını taşıyan yeni atamalarda Paralel yapının Sağlık camiasında halen etkinliğini sürdürdüğü ispatlanmış oluyor" denildi.

Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde aktif olarak Cemaatle bağlantısı olan bazı daire Başkanları, Müdürler ve yetkili memurların varlığı açıkça devam ederken, Hastaneye yapılan Müdür atamalarında Paralelcilerle doğrudan bağlantısı olduğu iddia edilen isimlerin imzalanması Sağlık camiasını ayaklandırdı. 

Yine geçtiğimiz günlerde Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine ataması yapılan isimlerin paralel yapıya yakın oldukları iddia edildi. 

Paralel Yapıya yakınlığı ile bilinen isimlerin hala farklı kurumlarda etkin bir şekilde bulunması kafalarda soru işaretlerin bulunmasına neden oluyor. 

Başta Sağlık alanında etkin bir şekilde hala bulunan bu isimlerin yanı sıra bu isimlere cemaate yakın yeni isimlerin eklenmesi Paralel Yapı ile mücadelenin Urfa'da tam tersi işlendiğinin göstergesi olarak değerlendirebiliriz. 

Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan atamalardaki bu isimlerin eşleri ve kendilerinin doğrudan Cemaat yapılanması ile bağlantılı oldukları bilindiği halde atamalarının Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sözleşmelerinin imzalanması dikkat çekti.

Sağlık camiasına yıllarca emek veren başarılı olan Bürokratların görevden alınması veya pasif görevlere çekilmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Sonuç olarak Paralel Yapı ile mücadelenin Urfa'da tam tersi işlendiğinin göstergesi olarak son zamanlarda özellikle sağlık alanında yapılan atamaları örnek verebiliriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.