banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa İl Sağlık Müdürlüğünden Açıklama: ulaşılamayan herhangi bir vaka olmamıştır

Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle deildi:

"Basına ve Kamuoyuna
            Bazı haber sitelerinde  “Ambulans yolda kalınca makam aracıyla hastaneye gönderildi” başlıklı haber üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Şanlıurfa il genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle 112 Acil Çağrı merkezini arayarak yardım isteyen hastalar, trafik kazası geçirenler, yolu ulaşıma kapanan kırsal mahallelerdeki hastalar, ulaşımın zor olduğu noktalardan Şanlıurfa il Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, paletli Ambulans ve 4*4 Araçlar, UMKE görevlileri tarafından hiçbir aksaklığa meydan verilmeden hastalarımız alınarak hastanelerimize ulaştırılmıştır.
Bahse konu haberde geçen, Eyyübiye ilçesine bağlı Akşemsettin mahallesinde ikamet eden M.A.isimli vatandaşımızın 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmasının ardından 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından ekip yönlendirilmiş, mahallenin fiziki şartları aracın yukarıya çıkmasının mümkün olmadığı kanaatine varılınca hasta ile irtibata geçilip, paletli ambulans ile naklinin gerçekleştireceği bildirilmiştir. Akabinde ise ivedi olarak Umke Kriz Merkezinden paletli ambulans yönlendirmesi yapılarak hasta yakınları ile tekrar iletişime geçilmiştir. Hasta yakını tarafından ise paletli ambulansa gerek olamadığını “biz hastaneye yakınız kendi imkânlarımız ile geçeceğiz” dediği ve ambulans talebini iptal ettiği ses kayıtları ile mevcuttur. İlimizde 112 komuta merkezine bildirilen tüm vakalara gerekli müdahale yapılarak hastanelere transferleri sağlanmış olup, çağrı merkezimize bildirilen ve ulaşılamayan herhangi bir vaka olmamıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.