banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Siirt'te okul çağı bağışıklama hizmetleri başladı

Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anaokulu öğrencilerine yönelik bağışıklama hizmetleri başlarken, çocuklara kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşıları yapıldı.

Bağışıklama hizmeti ilk olarak Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda verildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Okul Aşı Günleri Uygulaması” kapsamında il genelinde ilköğretim çağındaki tüm çocuklar aşılanıyor. Tüm okulları tek tek dolaşan sağlık çalışanları, uygulama kapsamında tüm öğrencileri aşı yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Aşı çalışmasının ilçe genelindeki tüm okullarda yapılacağını belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, ildeki tüm okullarda aşı çalışması sürdürdüklerini aktararak, aşılama programında hedef öğrencilerin tamamına aşı yapmak olduğunu ifade etti.

Okul çağı çocuklarına yönelik olarak 1. sınıf öğrencilerine 4'lü karma (difteri, boğmaca, tetanos, polio) ve KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşıları uygulandığını, 8. sınıf öğrencilerine ise TD (Tetenoz, Difteri) aşılarını yapmaya çalıştıklarını aktaran İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları; “Bağışıklıma hizmetleri kapsamında toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunabilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önüne geçmek amacıyla belli bir takvim çerçevesinde hastalıklar için riskli olan yaşa ulaşmadan kişileri koruma amacıyla uygulanan aşıların, aşı takvimine göre çocukların aşıları okul çağında yapılan dozlarla tamamlamaya çalışıyoruz.” dediler.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.