banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Şanlurfa’da 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması

Covid-19 vaka sayılarında yaşanan ciddi artışlar sonrası risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yeni tedbirler alınmaya başlandı.

 Tedbirler kapsamında virüsle mücadelenin ilk günlerinde uygulanan kısıtlama kararı yeniden devreye alındı. Bu kapsamda bazı illerde il hıfzısıhha kurulları kararınca 65 yaş üstü kişileri belirli saat aralıklarında sokak kısıtlaması getirildi.

Şanlıurfa’da 65 yaş üstü vatandaşlar 10:00 - 16:00 saatleri arasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak şartıyla sokağa çıkabilecek.

Konuyla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3. İlimizde Koronavirüs salgını ile ilgili olarak hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları gibi kategorilerde 65 yaş ve üzeri hastaların oranında artış yaşanmaması için 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde 10:00 - 16:00 saatleri arasında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak şartıyla sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.