banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'da Önemli Ameliyat: Ayak Parmağı Eline Nakledildi


İş kazası sonrası sağ el parmağı kopan hastanın ilk müdahalesi İzmir’de yapıldı. Yapılan Ameliyatın başarısız olması nedeniyle hastanemize müracaat eden hastanın ayak başparmağından alınan doku başarıyla eline nakil edildi.
31 yaşında Suriye uyruklu Muhammet Elkarkai’nin İzmir de iş kazası sonrası sağ el başparmağı koptu. İzmirdeki hastanede, parmağı replante edilen hastanın ameliyatı başarısız olunca parmağını kestirmek için ikamet yeri olan Şanlıurfa'da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi El Cerrahisi Kliniğine başvurdu.
El cerrahi uzmanı tarafından yapılan muayene sonrası, hastaya başparmağın el fonksiyonda yüzde 60 öneme sahip olduğu anlatılarak, ayaktan ele parmak nakli önerildi. Ameliyatı kabul eden hastaya operasyon planlandı.
El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, Plastik Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Abdullah Sürücü ve Op.Dr. Buğra İpek tarafından 7 saat süren zorlu ameliyat sonrası, Hastanın sağ ayak başparmağı başarıyla eline nakil edildi. Takiplerinde sıkıntı yaşanmayan hastanın 45 gün sonra fizik tedaviye başlayarak, tama yakın el fonksiyonlarının olması bekleniyor.
Bu tür riskli ve deneyim gerektiren ve çok az merkezde yapılan ameliyatlar, hastanemizin güçlü altyapısı ve deneyimli mikro cerrahi doktorları tarafınca ilimizde yapılmaktadır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.