banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Şanlıurfa'da böbrek biyopsi'si yapılmaya başlandı

Böbrek biyopsi'si için başka şehirlere giden Şanlıurfalılar, bundan böyle sağlık tedavilerini Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde açılan ünitede sürdürebilecekler. 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Şanlıurfa’da bir ilke imza atıldı. Nefroloji Doktorları tarafından erişkin hastaya böbrek biyopsisi başarıyla gerçekleştirildi.
Bu nitelikli işlem Nefroloji Biriminde görevli Doç. Dr. Tuncay Şahutoğlu ve Uz. Dr. H. Bayram Berktaş tarafından yapıldı. Böbrek hastalıklarının ileri tetkik ve tedavisinde böbrek biyopsisinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Doç. Dr. Tuncay Şahutoğlu “Bugüne kadar bu işlemin ilimizde yapılamaması nedeniyle hastalarımız başka merkezlere sevk edilmekteydi. Şehir dışı sevklerinden kaynaklanan hasta mağduriyeti ve ekonomik kayıpların önlenmesi açısından bu işlemin hastanemizde yapılabilir hale gelinmesi önemli bir kazanımdır.” dedi.

Yapılan yenilikle ilgili bilgi veren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş: "BÖBREK BİYOPSİSİ için artık başka Şehirlere gitmeye gerek kalmayacak.

Daha önce şehir dışına sevkedilen hastalarımız, artık 500 Yataklı Devlet Hastanemizde (Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi) işlemlerini yaptıracaklar" dedi.

www.balikligol.com 

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaBöbrek Biyopsi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.