banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri

Sağlık personeline Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi Verildi

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık personelinin ambulansta sağlıklı doğum eylemini gerçekleştirebilmesi, yenidoğan bebeğin ilk bakımı ile bebek ve gebelerin sağlık durumu kritik olması halinde daha donanımlı merkezlere taşınırken yapacakları bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 112 ambulanslarda görevli personele eğitim verildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Eğitim birimi tarafından verilen ve 2 gün süren eğitimde gebelik ve doğum sonrasında görülen kanamalar, gebelik ve doğum sonrası dönemde ateş ve senkop, gebelik dispne ve göğüs ağrısı, gebelik ve postpartum dönemde baş ağrısı, hastane öncesinde gerçekleşen doğumların bildirilmesi, yenidoğanın ilk bakımı konularında bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.