banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Prof. Dr. Canan Karatay: 'Fıstık yiyin' açıklaması gündeme oturdu

Sık sık beslenme önerileriyle gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, "fıstık gibi görünmek istiyorsanız da fıstık tüketin" "fıstık yiyin, fıstık gibi olun" açıklaması Fıstığın üretim merkezi olan Şanlıurfa'da heyecana neden oldu. Karatay, sağlıklı ve güzel görünmenin 'püf' noktasını açıkladı.

Türkiye'de gündeme oturan bu açıklama sonrası Fıstık üretim merkezi olan Şanlıurfa'da bundan bölye urfalıların daha da güzelleşeceği espirisi yapılıyor! Şimdiye kadar fıstığın bu mücizevi özelliğinin bilinmemesi ise urfalılar bir kayıp olarak görüyor.

Prof. Karatay; "Turp gibi olmak istiyorsanız turp yiyin, fıstık gibi görünmek istiyorsanız da fıstık tüketin" diye öneride bulundu. Üniversiteden mezun olduğu günden bu yana şekerin en tatlı zehir olduğunu anlattığını söyleyen Prof. Karatay, kendisine inananlar ile birlikte 'Çocuğuma şeker verme' kampanyası başlattıklarını söyleyerek "Ne yaparsanız yapın ama sağlıklı olmak istiyorsanız hayatınıza şekeri ve ekmeği sokmayın" dedi.

Ekmek ve şekerin vücuttaki tüm hastalıkların baş kaynağı olduğunu belirten Prof. Karatay "İstediğiniz kadar doğal olanından sebze meyve yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar da protein ile beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız" diye uyardı. Bir bardak kolada 22 paket toz şeker bulunduğunu da hatırlatan Prof. Karatay "Her gün 20 dakika yürüyün yeter. Ayrıca insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar" diye konuştu.

Kaynak: Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.