Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_a0jv64vu1hnvmdttgnsmtuclg5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Harran Tıp Kardiyoloji Anjiyoda Tam Tıkalı Kalp ve Ayak Damarlarını Açmaya Devam Ediyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Harran Tıp Kardiyoloji Anjiyoda Tam Tıkalı Kalp ve Ayak Damarlarını Açmaya Devam Ediyor
 
Osmanbey Yerleşkesine geçtikten sonra, en son teknoloji ve en az radyasyon riski olan anjiyo cihazı başta olmak üzere, birimlerine alınan diğer cihazlar ve uygun fiziki ortamında daha modern ve kaliteli hizmet üreten Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgedeki hastaların sorunlarına çare oluyor. Bypass ameliyatı riskli olan veya ameliyat olmak istemeyen hastalara özellikli malzemeler (teller, balon, stent) kullanılarak gerçekleştirilen girişimlere,   bölgenin çeşitli illerinden (Adıyaman , Gaziantep , Diyarbakır başta olmak üzere ) gelen hasta sayısı artmaya başladı.   
BÖLGE İLLERDEN RİSKLİ VAKALAR HASTANEMİZE GELİYOR
Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, kliniklerinde oluşturdukları ekip çalışması ile kalp-boyun-ayak damarlarına başarılı işlemler gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi. 
Prof. Dr. Demirbağ; “Özellikle ayaktaki küçük damarlara müdahaleler girişimsel radyoloji uzmanları eşliğinde yapılan işlemler olmakla beraber kardiyolojinin de bu işlemleri yapması söz konusudur. Özellikle iyileşmeyen yaralar, uzun süre ağrıları olan periferik arterlerin ince çok küçük balonlarla o bölgenin kanlanması arttırılarak hastanın iyileşmeyen yaralarının daha kısa sürede iyileşmesi,  ağrılarının giderilmesi sağlanmaktadır” dedi.
HARRAN TIP ÇEVRE İLLERDEN HASTA ALMAYA BAŞLADI
 Bugünlerde bölge illerinden farklı hastanelerden bu tür vakaların Harran Tıp Hastanesine gönderildiğini söyleyen Recep Demirbağ; “ Tam damar tıkanıklığı olan hastaların damarlarını açmak için iki türlü yaklaşımımız var, tıkalı damarın kendisinden girerek o bölgeden geçilip balon, stent ile açılması veya diğer taraf damardan, arkadan dolanarak teli gönderip o bölgenin açılma işlemi sağlanmış oluyor. Bu normal anjiyo vakalarından biraz daha zor ama bu tür vakalarda olumlu sonuç alındığı zaman bu hastalar bypass cerrahisine gerek kalmadan damar tıkanıklığı giderilmesi işlemini yapmış oluyoruz. Bu da hastalarımız için sunduğumuz bir alternatif tedavi yöntemidir. Şuanda yapmış olduğumuz vakalar başka illerden bize gönderilmiş olan bypass kararı verilip bizim buradaki konsey kararımız sonrası girişim işlemi yaptığımız hastalardan oluşuyor. Umarım bu hastalarımız için de gelecek dönemlerde,  giderek artan sayıda bu işlemi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.