banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Göçerler dönmeye başladı

Her yıl yaz aylarında Doğu Anadolu illerine yaylalara giden göçerler, havalar soğuyunca hayvan sürüleri ile birlikte dönmeye başladılar.

Genellikle koyunlardan oluşan sürüleri ile birlikte göçebe olarak yaşayan ve halk dilinde ‘Koçer’ olarak anılan göçerler, bölgenin küçükbaş hayvan ve süt ürünleri ihtiyacını sağlamada büyük oranda katkı sağlıyorlar.

Geçtikleri güzergâhtaki zaman zaman sorunlar yaşanırken, sürülerinin yola çıkması trafiğin akışını da olumsuz etkiliyor. Özellikle geceleri fark edilmeyen sürüler kazalara sebep olurken, çok sayıda hayvan da telef olabiliyor. Bu konuda sürücülerin bu günlerde daha dikkatli olması gerekiyor.

Göçerler genellikle Mardin’in Midyat ve Nusaybin, Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçeleri gibi kışın sıcak olan yerlerdeki meraları kiralayıp kışı buralarda geçiriyorlar. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.