banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Haliliye

Eyyübiyelileri sevindirecek sağlıklı haber...

Eyyübiye ilçesinde meme kanseri tarama hizmetlerinin yerinde ve daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi için Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü girişimleri ile Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğüne yeni mamografi cihazı tahsis edildi.    

Kadınlara düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalarını ve 40 yaş üstü kadınların iki yılda bir kez mamografi çektirmelerini öneren Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kezban YAVUZ EMİK;

Meme kanseri, önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kadınlarda en sık rastlanan kanser türüdür. Meme kanserini erken evrede yakalayabilmek için 40 yaş üstündeki tüm kadınların iki yılda bir mamografiyle taranması gerekmektedir. Kadınlarımızın Mamografi cihazına erişimi kolaylaştırmak ve erken teşhis amacıyla ilçe sağlık müdürlüğümüzde, İl Sağlık Müdürlüğümüz girişimleri ile temin edilen cihazımızla Eyyübiyeli vatandaşlarımıza bu hizmeti ücretsiz olarak vermekteyiz dedi.

Dr. Kezban YAVUZ EMİK, mamografi çekimlerinin kanserle mücadelede büyük önem taşıdığını ve ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.