Şanlıurfa'da Fıstık Ağaçları Aşılama Sezonu Başladı

Şanlıurfa'da Fıstık Ağaçları Aşılama Sezonu Başladı


Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Karakız Mahallesi’nde fıstık aşılama çalışmaları başladı.Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Karakız Mahallesi’nde fıstık aşılama çalışmaları başladı. Her yıl ortalama 20 Mayıs’ta başlayan ve 10 Haziran’a kadar devam eden aşılama sezonu, bu yıl da yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.

Karakız Mahallesi’nde yürütülen aşılama işlemleri, bu alanda uzun yıllardır deneyim sahibi olan ustalar Osman Yavuz ve Hasan Yavuz tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor.

Fıstık üretimi açısından önemli bir yere sahip olan bölgede, aşılamanın zamanında ve doğru şekilde yapılması verimliliği doğrudan etkiliyor. Mahalle sakinleri, yapılan çalışmaların ürün kalitesine olumlu katkı sağlayacağını belirtiyor.
Kaynak: RHA Ajans