banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

DR. MÜSLÜM TOPTAN: GLOKOM DÜNYANIZI KARARTMASIN!



Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Toptan, 8-14 Mart tarihleri arasında Dünya Glokom Haftası nedeniyle Halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokom, optik sinirin ilerleyen nitelikte hasar görmesine yol açan bir göz hastalığı olduğunu ifade etti.
Dünyada 85 milyon, Türkiye’de tahminen 550 bin glokom hastası bulunduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Toptan, “Glokom, körlüğün katarakttan sonra dünyada ikinci sıradaki nedenidir. Hastaların çoğu hastalığından habersizdir, çünkü öncü belirtisi olmayabilir ve ileri evrelerde hissedilebilecek belirtiler bulunmamaktadır. Glokomun en önemli nedeni göz küresi içindeki sıvının basıncının yüksek olmasıdır. Glokom bebeklerden yaşlılara kadar her yaşta kişiyi etkileyebilse de en büyük risk altındaki grup 40 yaş üzerinde ve ailede glokom hastalığı hikayesi bulunan bireylerdir. Primer açık açılı glokom, özellikle birinci derecede akrabalarında glokom hastalığı bulunanlarda daha sık görülür” dedi.
“BU HASTALIĞIN TANISI DETAYLI MUAYENEYLE ORTAYA ÇIKAR”
Glokom hastalığının tedavisiyle ilgili de konuşan Dr. Öğr. Üyesi Toptan, “Glokom tanısı detaylı bir göz muayenesi ile konulabilir. Tedavi, hastalığın durdurulması ve körlüğün engellenmesini amaçlar. Göz tansiyonu düşürücü damlalar, lazer uygulamaları ve ameliyatlar tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.