banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Zara

Bahçelievler halkına Topçu Meydanı darbesi

Halk Sağlığı Müdürü Koyuncu, proje bittikten sonra binanın tekar ASM olarak kalmasını istedi. Belediye binayı turizm amaçlı faaliyetlerde kullanmaya kararlı. Tartışmalar sürerken, vatandaşlar, inşaat alanının ortasında kalan Aile Sağlığı Merkezine güçlükle ulaşmaya çalışıyor.

 

Topçu Meydanı Projesi inşaat alanının ortasında kalan Aile Sağlığı Merkezi krize yol açtı. 

İşi üstlenen müteahhidin “Proje aksıyor, bir an önce kendinize yer bulup, binayı boşaltın” şeklinde yaptığı çağrılar üzerine Aile hekimleri Bahçelievler’de taşınabilecek uygun bir bina buldu. Ancak binanın tadilattan geçmesi ve ASM’ye uygun hale getirilmesi gerekiyor.  Değişen yönetmelikler gereği masraf bu binada görev yapan 5 Aile hekiminden çıkacak. Şanlıurfa Belediyesi’ne başvurup, tadilat giderinin karşılanmasını isteyen Doktorlar olumsuz yanıt aldı.  20 bine yakın kayıtlı hasta-nın bulunduğu Aile Sağlığı Merkezine hastalar inşaat çalışmaları nedeniyle güçlükle ulaşıyor.

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ NE DİYOR?


Öte yandan Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu, HİZMET’e bir açıklama yaparak, Topçu Meydanı Projesi alanında kalan tarihi binanın Aile Sağlığı Merkezi olarak kalması gerektiğini söyledi. Koyuncu, “Bu binadan Topçumeydanı çevresi ve Bahçelievler’de binlerce hasta yararlanıyor. Bu çevrede bundan daha uygun bina yok. Sonuçta burada bir kamu hizmeti yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN ÇAĞRI: BİR AN ÖNCE BOŞALTIN


Görüşlerini aldığımız Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ise, Aile hekimlerinden bir an önce yeni bir yer bulup, bu binayı boşaltmalarını istedi. Aile Sağlığı Merkezi taşınmadığı için projenin aksadığına dikkat çeken Güllüoğlu, “Aile hekimleri uygun bir teklifle gelirse kendilerine yardımcı oluruz” dedi.

Serkan Evcan / Hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.