banner2
Ramazan Ayı Rahmet,bereket Ayıdır.Bizi kavuşturana hamd olsun. Ramazan Ayı, Oruçla ilgili çok Ayet hadis vardır. Mühim olan bu Ayda, tutulan Oruçtan nemalmaktır.
Bir insan Oruç tutuyor,Namaz kılıyor, Zekat veriyor, Hac yapıyor, Umreyede gidiyor. Fakat Cihat ruhunu taşımıyor, Hak Batılı bile bir birinden ayıramıyorsa, bu insanın akidesinde bir nakıslık var demektir. Öğrenmesi lazım.
Ramazan Ayında Oruç tutmak Müslümana Farzdır. İnkar etmek, hafife almak küfürdür. Orucu sağlam (Fiziki) olanlar tutar. Hastalar,yaşlılar, seferde olanlar, doğum yapan bayanlar, Emzikli kadınlar, mazetten Oruç tutmayabilirler Yaşlı, hasta olanlar tutamadığı Orucun fidyesini fitre miktarı kadar fakirlere defatan veya ayrı ayrı verebilirler. Hasta ise gelecekten sağlığına kavuşacağı ışığı varsa hasta çok yaşlı değilse iyileşince tutamadığı Orucunu kaza eder. Emzikli, hamile, kadın hallerinden Oruç tutamayan kadınlar da iyileşince sonra Oruçlarını kaza ederler.
Seferi muhayyerdir isterse Oruç tutar. Tutmasa sonra Orucunu kaza eder. Oruç; Sakınmak, uzaklaşmak, Dayanmaktır. Diyebiliriz.Oruç; Sahurdan iftara kadar yememek, içmemek,Orucu bozan her şeyden kaçınmaktır.
Oruç tutmak sadece yememek, içmemekten ibaret değildir. Yalandan, Gıybetten, iftiradan, kibirden, Keseye, kasaya haram bırakmaktan, israftan, iftira atmaktan, küfür etmekten de Oruçlu olmak lazım ki, tutulan Orucun sevabı zayi olmasın. Mazeretten Oruç tutamayanların Açıktan her kesin yanında yemek yememeleri, su içmemeleri edep ve adaptandır.
Şartlarına riayet edilirse,Tutulan Oruçlar günahlara kefarettir. 57 Devlet 2 Milyara yakın Allahın emri Ramazan Ayın da Oruç tutarken,sahrunda, iftarın da her türlü taamlar mevcutken, hani bazıları reklamlarda Ramaza paylaşmaktır diyorlar ya aynen öyle...
Filistinde mazlum çocuklar açlıktan ölüyor. israile gemiler hızlı gidiyor, aç Filistinlilere uçakla yiyecek, içecekler atılıyor. Tek suçları Müslüman olmak, batsın gavurun insan hakları yalanı, batsın batı, batıl liderlerin Demokrasi, adaleti.gavurun dostu gavur, Müslümanın dostuda Müslümandır. Siyasi görüşü, meşrebi, Mezhebi ne olursa olsun. Açlıkla boğuşan Din kardeşlerimiz Filistin mazlumlarına bu mübarek Ay ve günler de maddi, manevi desteğimizi de esirgemeyelim.Yardım elini uzatalım. Oruç bize Takvayı,Allah'tan korkmayı elimizdeki servetten paylaşma şuuru vermelidir.
Oruç; Nefislerin körelmesine, Şehvetin sönmesine, Şeytanın kovulmasına, bizi yoldan çıkaran, mal, Mülk,servet, şan, Şöhret, mevki makamları elimizin tersiyle itme dersi vermeli ki, Oruçlarımız Oruç olsun. Aile bağlarımız kopmuş, Akrabalık Akrep olmuş evde misafir ağırlama kökten bitmış, misafir yatakları hiç açılmamış, bir birine selam verme bile moda olmuş  Oruçta bunlar düzelecek ki, Oruçlarımız Oruç olsun .
Hergün Kadın cinayetleri işleniyor önü alınamıyor. Yanlış çözüm politikalarda ısrar ediliyor, Devletin havuzuna akan halk suyu havuzu dolduramıyor. Havuzun dibi delik havuz nasıl dolsun ki, havuzda kalanaz suda kimine kazanla,kimine kaşıkla veriliyor.
Oruçla bunlar düzelecek ki, Oruçlarımız Oruç olsun. Ramazan Ayı Kuran Ayıdır Her Camide 30 Gün Kuran okunuyor. Fa kat anlatılmıyor.Zekatları vermek vicdan, cüzdan arasına sıkışmış Fakirin gözü zenginin vereceği bir paket Ramazan kolisinde, Oda siyasallaşmış, herkes çoğunlukla yandaşına amade. Merhamet azalmış, Ahlak tarumar olmuş, gençlikte ar damarı çatlamış, sevgi, saygı izne ayrılmış, ihtiyaçlar çoğalmış, zamlar, yolsuzluklar, yokluklar fakiri canından bezdirmiş, çözümler, ümitler aylara, yıllara havale edilmiş bunlar rayına oturacak, düzelecek ki,Oruçlarımız Oruç olsun. Kısacası: Allaha Ahirete inandığımız için Oruç tutuyoruz.Her an Kurandan, Sünnetten Fıkıhtan ayrılmamak ilkemiz olsun. Ramazanı şerefiniz mübarek olsun.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.