banner2

Hayatta olanlar ne Ramazanlar görüp geçirdiler ve Allah’ın nasip ettiği kadar da görecekler. Gaflet, Dalalet, Nefse, Şeytana uyma, şehvette boğulma, insan ruhunu sarmazsa İnsan yaradılış hikmetini anlar ve yeryüzünün halifesi olduğunu anlar. Dünya hayatındaki yaşantısını İslam’a göre düzenler ve hayatına tatbik edenler ebedi hayat onlar için, sonsuz nimetlerin tükenmediği cennettir. Bunun tersi ise şeytanın, nefsin kuklası ve taşeronu olmaktır ki bu durum Allah muhafaza, kişiyi küfre götürür ebedi hayatı ise hicran olur. Allah’a şükürler olsun bir Ramazan ayının gölgesi daha üzerimize düştü. İnanmayanların böyle bir sevinci yok, İnananlar dünyada çok güzel şeylerle taltif edilmiş, bunlardan biri de Oruçtur. Zira ibadet fukarası bizler için kıyam, sıyam ve kıvam ayı olan Ramazan çok önemli bir fırsattır. Bu ayda bedenimiz kıyama, midemiz sıyama dururken, ruhumuz da kıvama durmalıdır. Çünkü bir sonraki yıl Ramazan’a ömrümüz vefa eder mi? Allah bilir.  Ramazan ayı gölgesi üzerimizde iken, bu güzel havayı teneffüs etmeye çalışırken, ne yazık ki, İslam coğrafyasında zulüm, gözyaşı, katliamlar tüm hızıyla devam ediyor. Toplum fertleri olarak bir şey yapamadığımız, zulmü önleyemediğimiz için hepimize pay var düşüncesindeyim. En kolay şey dua etmektir. Samimiyettir, olayları ümmet görüşü olarak görmektir. Zalimin zulmü varsa mazlumun da ahı vardır…

Ramazan ayında öyle bir gece var ki Bin aydan daha hayırlıdır. O gece Kadir gecesidir. Rivayetlere göre Ramazanın son on gününde aranmalıdır. Bu mübarek gece biz Müslümanlar için bir fırsattır iyi değerlendirmemiz gerek. Yine oruç tutmada bazılarının günlük mideleri tıklım tıklım dolarken, yemekler beğenilmezken, ümmet fertlerinin çoğu aç perişan, bir lokma kuru ekmeğe hasret, kimin tuttuğu Oruç daha makbul onu Rabbimiz bilir. Tutulan oruçlar, ruhumuzda bir değişiklik meydana getirmiyor, şeytan taşlanmıyorsa, bizde bir sorun var demektir. Ümmet şuurundan kopan ruhlar, oruç da tutsa, süper umre, süper hacda yapsa, Mesuliyetten kurtulamayacaktır. Ramazan’ı Ramazan yapan kulluk ve Salih ameldir. Her saniyesi altın değerinde olan Bu mübarek ayı beyhude tartışmalarla ve yatarak geçirmeyelim. Birileri bizleri bilerek bilmeyerek bizi bu tartışmalara çekmelerine izin vermeyelim. Mümkün olduğunca zikir, taat, ibadetle, cami cemaatle, dua, irşad ve tebliğle değerlendirip Allah’ın affına mazhar olalım inşaAllah…

Son zamanlarda kendimize uydurmaya çalıştığımız Din değil, gerçek Dini hayatımıza tatbik etmek dinin ilkelerini yaşamamız gerek. Bu yıl da her Ramazan ayında olduğu gibi tüm Camilerde Mukabele(Kur’an-ı kerim) Okunacak ne yazık ki, Kur’an ne diyor anlatılmayacak. Beşeri sistemin müsaade ettiği kadar din anlatılacak, İslam’a Kur’an-a göre zekâtlar verilmeyecek, yine Ramazan paketleri hazırlanacak İslam dışı dağıtılacak. Hâlbuki zekâtlar fakirin hakkıdır fakire nakit olarak verilmelidir. Bu batıl durum senelerdir devam ediyor. Sebep olanlar Allah indinde mesuldürler. Ramazan ayı iftar sofralarında yine zenginler oturacak israflar yapılacak, fakir, fukaralar bakacak. Hal bu ki, Ramazan ayı, oruç bize şuur vermeli, Oruçla fakirler hatırlanmalı, fakirler gözetilmeli, komşuluk ilişkileri sıklaştırılmalı, akrabalık rabıtaları daha da pekiştirilmelidir.

Ramazan ayında feministler yine devrede olacak bu fitne asrında kadınlarda teravih namazı kılmak için Camilere koşacak, Camiye giderken anne örtülü, kızı, gelini kapalı çıplaklardan olacak, hal bu ki, kadının fitne asırlarında en güzel mekânı, Namazgâhı evidir. Ramazan Ayı bir mekteptir, bilinmeyenleri öğrenme, tatbik etme ayıdır. Gerçek oruç ruhların gıdasıdır. Günahların kalkanıdır. Çünkü Ramazan ayında Cehennem kapıları kapalı cennet kapıları açıktır. Ramazan ayında şeytanlar zincirlere vurulur. Oruçla şeytan taşlanmış, ruh dünyamızdan kovulmuştur. Oruç tüm Ümmetlerde vardır. Sadece günleri farklıdır. Ümmeti Muhammed’in tuttuğu oruç yalnız bazen 29 bazen 30 gündür. Bu günlerimizi de laik, ladin sistem belirliyor buda ayrı bir konudur. Oruç ruhumuzda deruni çığır açmalı, iyilikleri emir, kötülüklerden men şuuru vermelidir. Oruç hiçbir beşeri sistemin İslam’la kıyaslanmayacağı şuuru vermeli bizi başkalarına anlatamaya sevk etmelidir. Oruç bu okunan Kur’an ne diyor emir ve yasakları nelerdir? Aşısını aşılamalıdır. Ramazan ayında gerçek İslam’a göre yapılan amellerin sevabı katlanır. Sevaplar Mümbit ömür tarlamıza ekilen hayat iksiridir. Mevlam hepimize feraset nasip eylesin. Tutacağımız oruçlarla günah kirlerinden arınmayı nasip eylesin inşaAllah… Selamla kalın selamla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.