banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Balıklıgöl mustafa Celalettin Erkmen Sivas 4 Eylülspor

Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi Camii Külliyesi dualarla açıldı


Şanlıurfa’nın en büyük külliyesi olan Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi Camii Külliyesi, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açıldı 
Cuma namazı öncesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından okunan dualarla Urfa'da 5 Bin Kişilik Mevlana Cami Kompleksi Açıldı.
Şanlıurfa Mevlevihane Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından yapılan 5 bin kişilik Mevlana Celaleddin-i Rumi Camii ve Küllüyesi, Dernek Başkanı Kasım Sezer hoca’nın öncülüğünde Habip Aslan ve Ahmet Eşref Fakıbaba destek verdi. İş adamı Ali Yasak (Direj Ali) bulduğu  bir hayırsever sayesinden bölgenin en büyük külliyesi olan  dev eser ortaya çıktı.

Urfa'da 5 Bin Kişilik Mevlana Cami Kompleksi Açıldı.
Erkekler ve bayanlar için ilim ve hafızlık medresesi, Mevlevihane Dergâhı, Arapça, Farsça, İngilizce derslerin verileceği alanlarında için  yer aldığı caminin açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Cuma namazında birlikte yaptı.

Malezyalı hayırsever işadamı Said Muhtar ve birçok hayır severin desteği ile yapımı tamamlanan Mevlana Celaleddin-i Rumi Cami'nin dua ve tekbirlerle hizmete açılmasının ardından açılışının ardından ilk cuma namazı da kılındı.

BURAYI BENDEN ÇOK İSTEYEN OLDU AMA BEN KASIM HAFIZA VERDİM

Açılışta konuşan Fakıbaba, belediye başkanlığı döneminde söz konusu caminin arsasını kendisinden çok isteyenlerin olduğunu hatırlatan "Ama menderese yapacağına inandığım Kasım Hafız'a olur verdim. Malezya'dan bir iş adamı Eyüp Nebi'yi ziyareti için eşlik ettim. Orayı çok beğendi. Buraya geldi baktı ve ben burayı bitireceğim dedi ve bitirdi. Şanlıurfa'da Belediye Başkanlığım döneminde arsa tahsisi yaptığımız Mevlana Celaleddin-i Rumi Camisinin ve Külliyesinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadık. Önemli bir ilim merkezi olacağına inandığım bu külliyenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Bu arada caminin açılışına AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Malezya Ankara Büyükelçisi Abd Razak Bin Abdul Wahab, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa eski Valisi İzzetin Küçük, AK Parti İlçe Başkanları ile cami cemaati katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.