banner2

            Bildiğiniz gibi 11.10.2010 tarihinde HSYK’ da 7 kişilik bir istifa şov yaşandı herkes farklı yorumlarda bulunmaya başladı.

 

            Tabi saygı duymak lazım. Ancak yapılan istifalar tam anlamıyla bir şovdur. Çünkü gelecek için ve geleceğe yatırım amaçlıdır. Örneğin; görev süreleri dolmak üzereyken topluca istifa eden bu 7 kişiden birisi başkan vekili onunda görev süresi Aralık’ta doluyor olması amaçlı ve düşündürücüdür. Nedenleri ise;

 

1-      Asil üyelerin bulunamaması halinde yandaşları ve fikirdaşları olan yedek üyeleri asil yapmak.

2-      Kadir ÖZBEK’in Yargıtay başkanlık koltuğuna göz dikmiş olabileceği.

3-      Çekilerek kendilerini ucuz kahraman yapmaları.

4-      İstifa ederek Hükümet’i suçlu duruma düşürmek.

5-      Çekilerek mevzi kazanmak.

 

Tabi bunlar tahminlerimiz. Aslında bunların referandum öncesi ses kayıtları deşifre olmuştu. Hatırlayalım, “Seyfi Dede”lerinden isim istemişlerdi: “Referandum sonrası gidiciyiz, gitmeden önce adamlarımızın atamalarını yapalım” demişlerdi. Birde “HAYIR” için çok çalışmışlardı. Hatta yandaş partilerle ile birlikte “HAYIR” çıkması için olağanüstü çabaları olmuştu. Yine hatırlayın, atama kararnamesi meselesini Temmuz ayında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Adalet Bakanlığı başkanlığında toplanmış ve 1271 hâkim ve cumhuriyet savcısının kararnamesi tamamlanarak yayımlanmıştır. HSYK’nın bazı üyelerinin taslakta olmayan çok sayıda öneri getirmeleri ve kapsamlı ilaveler yapmak istemeleri nedeni ile çalışmaları yapmak üzere kararnamenin kalan bölümleri geri çekilmişti. “Efendim toplantı yapamıyor, normal işimizi yapamıyorduk.” Diyordu, sayın eski başkan vekili. Hâlbuki hem üyelerini toplamayacaksın, hem de suçu hükümete atacaksın. “Yalan söylüyorlar.” Bunlar milleti halen gözü küllü sanıyorlar ama aldanıyorlar. Oysa onlar kendilerini aldatıyor. Türkiye’nin geleceği ile oynamaya, kalkıp Ergenekonculara perde arkasında destek olmaya çalıştılar. Fakat Allah doğrularla beraberdir.

 

Hani derler ya, “Hain iflah olmaz.” İşte bu tamda bunlara uyuyor. Bunca senedir istedikleri gibi at koşturdular, haksızı haklı yaptılar. Haklıyı suçlu, hırsızı temiz yaptılar. Her atamalarda kendi yandaşlarını atadılar. Kendi ülkesindeki insanlara hep yukarıdan baktılar, saltanat sürdüler, dedikleri dedik, kestiklerini kestik yaptılar. Yolun sonuna geldiklerini Sivil Anayasa’nın ayak seslerinden anladılar. Referandumdan önce paniklediler, bağırdılar, çağırdılar ama nafile. Millet kararını vermişti artık. Yüzde Elli sekiz ile saltanatlarına son verildiğini anladıkları için bunu bir şov ile bitirdiler. Şimdi milletin beklentisi bu şovmenlerin yerine temiz, dürüst, vatanını, milletini seven, Milli menfaatleri her şeyin üstünde tutan, haktan, adaletten, hukuktan canı pahasına olsa da taviz vermeyen, gerçek vatansever, işlerinin ehli kişilerin getirilmesidir. Bundan sonra inşallah sıra YARSAV’a gelecektir. Oradan da bazı kirli ellerin çektirilmesi gerekir. Yoksa sistem topal kalır. Orada o kirli ellerin temiz yargıyı kirletmelerine daha fazla müsaade edilmemelidir.

 

Son olarak kasıtlı istifa etmeyen HSYK’nın bir üyesi televizyonlarda “Benim istifa etmeme sebebim; yeni atanacak olan arkadaşlara tecrübelerimi anlatacağım.” Sanki çocuk kandırıyor. Lütfen! Sayın üye; sende istifa et de halkımız rahat bir nefes alsın. Oraya gelecek olan insanlar ehliyetlidirler. Senin tecrübelerine ihtiyaçları yoktur. Yeter ki sende arkadaşların gibi istifa et. İstersen onlar gibi tek başına bir şov da sen yap ama git. Millet siz ve sizin zihniyetinizi hiç istemedi istemeyecektir de. Siz de bunun farkındasınız ama anlamamalıktan gelip “Seyfi Dede”nizden gelecek atama emirlerini bekliyorsunuz.

 

Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.