banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Balıklıgöl PTT 1 Lig ak parti

İlk Teravih namazı ne zaman? İmamlara teravih uyarısı

Pazar günü başlanacak olan ilk teravih namazı için imamlara "tadil-i erkan” uyarısında bulunan Tarsus müftülüğü, vakit namazına olduğu gibi teravih namazına da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
İmamlara teravih namazı uyarısı

Ramazan ayı boyunca kılınan teravih namazları için İmam Hatiplilere uyarılarda bulunan Mersin'in Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay, camilerde görevli İmam Hatiplere, teravih namazlarının "tadil-i erkân”a uygun şekilde kılınması yönünde uyarıda bulundu.

Daha önceki yıllarda yaşanmış olan sıkıntıların önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Müftü Erenay, İmam Hatiplere yapılan uyarıda teravih namazlarının tadil-i erkâna uygun ve ikişer rekat olark kılması olduğunu belirtti.

Ereney, "Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan bir uygulamadır. İki rekâtta bir selam verme şekliyle din görevlilerimiz teravih namazını kıldırıyor. Hem iki rekât olayında hem de tadili erkândan taviz yoktur.  Mutlaka bütün din görevlilerimiz, normal vakit namazlarında olduğu gibi teravih namazlarını da o tadili erkân çerçevesinde kılacak ve kıldıracaklardır. İsteğimiz, fıkhın öngördüğü çerçevede namazın nasıl kılınması gerekiyorsa, Peygamber Efendimizin de 'Benden nasıl gördüyseniz öyle namaz kılın' dediği gibi, o çerçevede namazlarımızı tadili erkâna uygun kılmak ve kıldırmaktır.” diye konuştu.

İlçede hatimle teravih namazı kılmak isteyenler için bu yılda yine hatimli teravih uygulamasının devam edeceğini belirten Müftü Erenay , “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız hatim ile teravih namazı bu yılda devam edecek. Tarsus Ulu Camii de kılınacak olan hatim İle teravih namazına tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.  

Teravih namazı nedir?

Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (S.a.v.) devamlı yaptığı bir namazdır. Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınır. Teravih namazının camide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çoktur. Evde de tek başına yalnız veya cemaatle kılınabilir. Ancak camide kılmak daha faziletlidir.

Yatsı namazı kılındıktan sonra ve vitir namazından önce kılınır. 20 rekat kılınır. Makbul olanı, her 2 rekatta bir selam vermektir. Ancak 4 rekatta bir selam verilerek de kılınabilir.

İmam-ı Azam hazretleri, "Teravih namazı sünnet-i müekkededir. Hz. Ömer, teravihin 20 rekat olarak cemaatle kılınmasını kendiliğinden ortaya çıkarmamıştır. O, elindeki sağlam esasa, yani Resulullahın sünnetine dayanarak emretmiştir" buyuruyor. (El-İhtiyar)

Hastalık veya yolculuk sebebiyle oruç tutamayan kimselerin de teravih namazını kılmaları sünnettir.

"Ramazan ayında inanarak ve sevabını umarak teravih namazı kılanın, günahları affolur." (Nesâi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.