banner2
Öne Çıkanlar Letná Stadyumu Celalettin Erkmen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim Aktoprak Spor Bahçespor

İslam Alimi Prof. Dr. Mustafa Müslim Vefat Etti! Mustafa Müslim Kimdir?

Covid-19 tedavisi gördüğü Gaziantep Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde bugün sabah saatlerinde vefat eden Prof. Dr. Mustafa Müslim'in vefat haberini Zehra Üniversitesi basın danışmanı Yaşar Yavuz, sosyal medya hesabında şu ifadelerle duyurdu: "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn... Yakalandığı Covid-19 hastalığı sebebiyle Gaziantep Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde tedavi gören İslam alimi Prof. Dr. Mustafa Müslim’i maalesef kaybettik. Mekanı cennet olsun.” dedi.

İHH'dan başsağlığı mesajı

Büyük İslam Alimi Mustafa Müslim'in vefat islami camiada üzüntüye neden olurken bir çok kişi sosyal medya üzerinden de olsa taziye mesajı yayımladı.

Bir dönem Şanlıurfa'da da ikamet eden Müslim için İHH Şanlıurfa il temsilcisi Behçet Atila da bir taziye mesajı yayımlandı, Atila mesajında şunları belirtti: 

Zehra Üniversitesi Rektörü, Suriyeli Tefsir alimi ve üzerimde emeği olan Prof.Dr.Mustafa Müslim hocamız dünya imtihanının sonuna vardı(Rahmeti Rahmana kavuştu).
 Hüznümüz/Kaybımız çok büyük. İlerlemiş yaşına rağman oturmayı sürekli hareket halinde/ tebliğ ve davet çalışmalarıyla meşguldü. Yeri pek doldurulamayacak alimlerdendi. Allahım hocamıza gani gani rahmet eyle, ailesine yakınlarına sevenlerine/ bizlere sabırlar ihsan eyle.

Mustafa Müslim aynı zamanda Suriye'nin küzeyinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin başında bulunan Salih Müslim'in ağabeyidir. Salih Müslim ile hiç bir zaman yıldızı barışmayan büyük alim, Sosyalist fikirleri savunan kardeşi Salih Müslüm tarafından sürgün edilen bir alimdi aynı zamanda...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.