banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Yukarı Koçlu Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel

Erdoğan: FETÖ ile mücadele sürüyor

Serdar Karagöz ve Sermin Baysal Ata'nın moderatörlüğündeki programda Erdoğan, FETÖ elebaşının ABD'den iadesi konusunda yapılan çalışmaları aktardı. 

FETÖ elebaşının ABD'den iadesi konusunda gelinen noktaya ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı’nın görüşmelerinde ve ikili görüşmelerde terörist başının Türkiye'ye verilmesinin gerekliliğini defalarca ABD’li yetkililere ilettiklerini belirterek, şunları ekledi: “Çünkü başka şüpheler artık tezahür etmeye başladı. Bu konuyu gündeme getirmemiz FBI'yı devreye getirdi. FBI'ın bazı çalışmalarına bizler de tanık olduk. Temenni ederim ki FBI'ın çalışmaları neticesinde bir karar çıkması sağlanabilir” dedi.

FETÖ'ye gönül veren vatandaşların hâlâ bu hassasiyeti anlamamalarını kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu bizim konuşmamız, belki ağır olacak ama artık bunu söylemek zorundayız; buna hala körü körüne inanan, arkasından giden haşa tapan insanlar gerçekleri öğrensinler. 'Acaba' sorusuna onlar cevap arasın” ifadelerini kullandı.

Figüranlarla uğraşmanın yanında, perde gerisinde kimlerin olduğunun da artık görülmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz FETÖ olayına 2010'dan sonra tam manasıyla vakıf olabildik. Geçmişi itibariyle biliyoruz ama böyle olduğunu, bir ihanet içinde olmasını hiç düşünmedik” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ tamamen temizlendi diyebilir miyiz?” sorusuna karşılık  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayır. Daha yapılacak çok operasyon var. Devletin içinde, devletin çeşitli kurumlarında, polisimizde, askerimizde, her yerde var. Onun için kolay değil. Bu adeta metastaz yapmış” cevabını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.