banner2

         Vücuduna bakar, ben ne büyükmüşüm der fil. Görünüm heybetinden başka bir işe yaramaz. Uzunca bir hortumu var önüne ne atılırsa yutar.Dev aynasında görünür ya..Türkiye de  bazı zihniyetler aynen bu fil örneği gibidirler.Kendilerini büyük ve üstün görürler. Hâlbuki tek görevleri fil misali hortumlamayı iyi yapmak saldırdıkları yerde tozu dumana katmak bu zihniyeti yönetimlerinden de tanırız. Kalıplaşmış söylemleri ile her gün sakız çiğner gibi sümük, salyalarını, her tarafa bulaştırırlar.

Hukuk alanında dedeleri, savaşları, kanatları, Ağaları, Moğolları, var. Ekonomide iş bankası, slogan atmada sayan ve aveneleri vardır. Başa geldiklerinde yokluk ve kıtlık baş gösterir uğursuzluklarına nazar duasını mı yapalım belki düzelirler. Görünen o ki dün bugün yarın düzeleceklerine inanmıyorum çünkü genlerinde bozukluk var. Ne bir eserleri nede bir semerleri var.

Açılıma, yönetime, eğitime, ekonomiye, dış politikaya, karşısınız da sizin açılımız ne? Kemal'in deyimi ile halkın avukatıyım. Haydi, aslanlar! Başörtüsüne çözüm, işsizlere iş, emekliye hayati maaş, terörü bitirme, iç güvenliği, sağlama,  faili meçhulleri aydınlığa çıkarma, anayasa mahkemesindeki müracaatınızı geri çekme, inanan inanmayan herkes inandığı gibi yaşasın, sorunlarına gerçekten eğilir sahiplenirseniz sizi alkışlar ve destekleriz. Bildiğimiz gördüğümüz zihniyet baş değişse de beyin değişmedikçe..Bunlar adam olmazlar.Haydi yandaşlar,Candaşlar, yoldaşlar,bir defacık olsun yukarıda yazılı halkın isteklerini siz haykırın.Sizi görelim sizi sevelim aynı ülkenin çocuklarıyız beraber alkış tutalım. Cenazeniz musalla taşına konurken siz hala uzaktan seyircimi kalacaksınız? Hayatınız boyunca camii görmek istemezsiniz ezan sesi duymak istemezsiniz hacı ve hocalara karşı alerjiniz vardır sakallı Müslümanlara kem gözle bakarsınız. Hacca gitmek isteyenleri başınızdan (sav)arsınız ancak öldükten sonra cami'ye cenaze nazmınızı da yine sevmediğiniz gerici, irticacı, dediğiniz biz Müslümanlara kıldırırsınız. İktidar olmamak için yeminmi etmişsiniz hani neneniz hacıydı. Anneniz başı kapalı ve namaz kılardı. Tavuk yumurta yumurtlayınca bir mahalleyi rahatsız eder. Yaptığı bir yumurta, ama diğer taraftan inek ise büyüklüğüne rağmen dört memesinden süt verirken bazen ayağını kaldırır daha fazla süt vermek için tekme atmaz. 

Siz siz olun değişecekseniz adam gibi değişin.

               Köyünde, ilçesinde, ilinde, yüz binleri aşkın camileri bulunan bir ülkenin toplumu siyasetçiden temiz siyaset istiyor artık millet yalan, dolan, talan, istemiyor. Akan suyun önüne ne kadar metin baraj yaparsanız yapın tahliye oluklarını bırakmazsanız ne baraj kalır nede arazi. İşin özü filin büyüklük ve her şeyi hortumlamasında değil inek'in süt vermesindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.