banner2

Her Yıl Aralık Ayının ilk haftası En gelliler Haftası: Dünyada ve ülkemizde kutlanır. Rejimler tarafından ne kadar gün kutlanırsa kutlansın kutlamalar hiç bir zaman Engellilere derman olacaklarına inanmıyorum. Bu kutlama günlerinin bir proje ve sömürü aracı olduğuna inanıyorum. Engellileri anmak, hatırlamak bir gün değil, her gün olmalıdır.

Engelli olmak! ya doğuştan, yada sonradan arızalardır. En büyük engellilik Akıl engelliliğidir. Önce engelli Akılların tedavi görmesi lazım. Engellilerin günleri kutlanırken, Savaşlarla, zorbalıkla ,Hukuksuzlukla, genç, yaşlı, Kadınları egolarını tatmin için Dünyada milyonlarca insanı sakat bırakanları, yandaşlarını da lanetliyorum.

Beyinleri engelli sözde Dünya liderlerinin ve hepimizin gözü önünde Filistin, Ukrayna, Irak, Suriye, Libya, Afganistan,Libya, Maymar sayamadığım çok beldelerde milyonlarca insanları öldüren, sakat bırakanlar nasıl engelli severler olabilirler. Bunlar beyin engellileri değilse neden insanı meta gibi gören imha makin elerine engel olmuyorlar?

Eskiye göre engelliler için çok şeylerde yapılmış inkar edemeyiz. Araçlara inme binmedeki kolaylık gibi engelli kendi arabası ile gezerken insan seviniyor. Toplum arasında engelliye ayrıcalık tanımak engellinin değer ölçüsüdür. Her zaman Engelliyi sevmek, el uzatmak,merhamet göstermek, hakir görmemek, hem Dini, hem insani, hemde vicdani bir görevdir.

Engelliler dışında gündemler çokki, Her gün uyuşturucu bulunuyor. Failler yakalanıyor. Arananlar yakalanıyor. Yeni ceza evleri yapmak lazım. Yüksek Faizler, haksız vergiler, zamlar, katmerli faturalar insanları geçim derdine düşürmüş milyarderler her gün çoğalıyor. Sosyal medya Fenomenleri bile milyarderler kervanına ilhak etmiş Fenomenlerin varlıklarına Devlet el koymuş, soruşturmalar devam ediyor. Sadece fenomenler mi? Spor dünyasından da fenomenler gibi gizli fonlarla dolarcıkları hukuksuz bir şekilde toplayanlar dolandıranlar kalfe, kalfe, demek dolandırılanlar narkozluymuş yeni ayık olmuşlar. Adaletin olmadığı yerde her şey mubahtır.

Bu yazıyı yazdığım saatte Katil, soykırımcı İsrail Filistinde bir mülteci kampını bombalamış 24 saatte 240. insan katledilmiş, iki katı yaralı sakat bırakılmış biz engelliler gününü sözde kutluyoruz. Nerede insan hakları savunucuları? Yok. Nerede Dünya Sağlık örgütü? Yok nerede sözde uluslararası Ceza mahkemesi?Yok. Hep laf salatası ayrımcılık böylesi bir Dünyada huzur olur mu? Mazlumun, engellinin Dini, Dili, Irkı da sorulmaz. İsrailin soykırımını protesto etmek için İsrail mallarına boykot anonsu her gün sosyal medyada duyarlılarca yapılıyor. Adam sabununa Haci Şakir, Kahvesine de Mehmet Efendi koymuşsa yerli israillilere ne demeli önce bunları boykot etmeliyiz. Büyük marketleri kast ediyorum. Boykot edilecek gıdalar dışında alter natifte pek bulunmuyor. Bulaşık makinesi tableti gibi...

Temizlik maddelerinde ABC yerlimiş, ACE İsrail malıymış gelde ayıkla pirincin taşlarını. Dünyada Irkçı siyonizmin ilkeleri taşeronlarca uygulandığı müddetçe ne engelli ne insanlık huzur bulmayacaktır. insanlığın kurtuluşu Adil bir düzenin kurulmasına bağlıdır.

Amirler, Alimler zaman geçirmeden insanlığın kurtuluşu için çareler aramalı, çözümler üretmelidirler .Bu adaletsizliği, adaletsiz paylaşımı, sömürgenliği, yalanı, soygunu ,Irkçı anlayışı, Sermaye tarafgirliği, Zulmü insanlık artık kaldıramıyor. Baraj tam dolmuş patlasa Hafizallah önünde setler duramaz.

Engelsiz bir Dünyada yaşamak dileklerimle....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.