banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

ŞUTSO Başkanı belli oldu, Yeni Başkan’dan önemli açıklamalar


Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle ŞUTSO Göbeklitepe toplantı salonunda bir araya gelen Başkanvekili Halil Akkaya açıklamasında kamuoyunda dillendirilen ŞUTSO Yönetiminde boşluk iddialarının asılsız olduğunu vurgulayarak Ticaret ve Sanayi Odalarının ne şekilde idare olunacağı, Yönetim Kurulunun ve Meclis Üyelerinin Görevleri 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu ve İlgili Yönetmelikler ile düzenlenmiştir” dedi.
Gerçekleşen Basın Açıklamasında Halil Akkaya şunları kaydetti: “Değerli basın mensupları, bilindiği üzere İki hafta önce kamuoyuna yansımış olan bir soruşturma kapsamında Başkanımız E. Sabri Ertekin gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı. Bu olayın akabinde ŞUTSO’da Yönetimin olmadığı ve Oda Yönetiminde bir boşluk olduğu kamuoyunda dillendirildi. ŞUTSO Yönetim Kurulu olarak böyle bir durumun olmadığını açıklamak ve kamuoyunu aydınlatmak üzere bir basın açıklamasını yapma kararı aldık.

Ticaret ve Sanayi Odaları Tüzel Kişiliğe sahip Kamu Kurumu Niteliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Ne şekilde idare olunacağı, Yönetim Kurulunun ve Meclis Üyelerinin Görevleri 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu ve İlgili Yönetmelikler ile düzenlenmiştir. Odanın hukuki temsilcisi Yönetim Kurulu Başkanıdır. Başkanın olmadığı zamanlarda ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili temsil eder.

İlgili Kanun gereği olarak bu görevi şahsım Halil Akkaya olarak üstlenmekteyim.
Başta da ifade ettiğimiz gibi ŞUTSO kurumsal bir kuruluştur ve kurumun işleyişinde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Bu süre zarfında çalışmalarımızda asla bir aksama olmayacağının da altını özellikle çizmek istiyorum.
Yönetim Kurulu olarak ilimizin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak olan proje ve faaliyetleri Başkanımız E. Sabri Ertekin’i aratmayacak şekilde daha hassas, daha özverili ve daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Özellikle Başkanımız E. Sabri Ertekin’in üzerinde durduğu ve biran önce ilimize kazandırmak istediği Fuar Alanı’nın mimari projelendirme çalışmaları bitmek üzere, inşallah en kısa sürede temelini atacağız.
Değerli Basın Mensupları, Geçtiğimiz günlerde yaşanan, başkanımızın tutuklanma olayı tamamen emniyet teşkilatımızın tasarrufunda, hâkim ve savcılarımızın takdirindedir. Konuyla ilgili hukukî süreç devam etmektedir. Hukukun temel ilkelerine göre suçluluğu mahkeme tarafından kanıtlanmamış herkesin suçsuz olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Başkanımızın da yargı süreci devam etmektedir. Suçlu olup olmadığı bu surecin sonunda ortaya çıkacaktır.
Başkanımız E. Sabri Ertekin 8500 üyesi ile Şanlıurfa’nın en büyük Meslek Kuruluşu olan Odamızın seçilmiş Başkanıdır. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketleriyle yaklaşık 400 kişiyi istihdam eden önemli bir işadamıdır. Gerek yatırımlarıyla ve gerekse ŞUTSO’daki görevi dolayısıyla ilimize ciddi katkıları olmuştur. İlimize bu denli katkıları olan başkanımızın tutuksuz yargılanmasını beklerdik. Ayrıca, yargılamanın tutuksuz olması yanlış anlamaları önleyecek ve yaşanan mağduriyetin önüne de geçmiş olacaktı. Ancak Başta da söylediğimiz gibi bu durum tamamen hâkim ve savcıların takdirindedir. Biz Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Başkanımızın en kısa sürede aklanarak görevinin başına dönmesini bekliyor ve temenni ediyoruz” dedi.
Gerçekleşen Basın Toplantısında Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat İmamoğlu, Cumali Güneş ile Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Tekatlı da hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.