banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

SURUÇ ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ

SURUÇ ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Suruç Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık birimi olarak çiftçileri bilgilendiriyor.

Suruç Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri faaliyetlerinde görevli Ziraat Mühendisleri Halide Hulul, Kasim Çoban, Süleyman Kutlu, Mahmut Erdilol ve Songül Akaltun mahalle toplantıları düzenleyerekçiftçilerin bilinçli tarım yapabilmesi için danışmanlık hizmeti veriyor. Ziraat Odası Mühendisleri Antep fıstığı yetiştiriciliği ve diğer ürünlerin yetiştirilmesinde bakım, gübreleme, mücadele yöntemler ve sulama konularında yaptıkları bilgilendirme toplantılarını periyodik aralıklarla sürdürmeye devam ediyor.

Büyük Sergen, Ürkütlü, Oymaklı ve Saygın mahallelerinde yapılan toplantılara çiftçiler yoğun ilgi gösterirken bilgilendirme toplantılarının belirli bir plan ve program çerçevesinde yapılmaya devam edileceği belirtildi. Suruç Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri biriminde görevli Ziraat Mühendisi Songül Akaltun yaptığı açıklamada çiftçileri ürün yetiştirmede bakım, gübreleme, mücadele yöntemleri ve özellikle vahşi sulamaya karşı bilgilendirme yaptıklarını belirtti. Ziraat Mühendisi Songül Akaltun ” Çitçilerimizde yaygın olarak gördüğümüz çok su çok ürün anlayışını değiştirmemiz gerekiyor. Ürün yetiştirilmesinin önemli unsurlarından biri de bilinçli sulamadır. Çiftçilerimizin çoğu vahşi sulama yaparak çok ürün elde etmeyeçalışırken tarlaya zarar vereceğini bilmiyor. Vahşi sulama yöntemiyle yapılan ürün sulaması belli bir süreden sonra toprağın çoraklaşmasına sebep olacak ve çoraklaşan topraktan ürün alamayacaktır. Bu nedenle yaptığımız bilgilendirme toplantılarımızda çiftçilerimize vahşi sulama yerine damlama ve yağmurlama sulama gibi modern yöntemlere başvurmaları gerektiğini söylüyoruz ”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.