banner2
Öne Çıkanlar haber Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Joaquin Ardaiz Ağdaş müzik Şarkikaraağaç

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odasında Neler Oluyor?

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Oda Başkanlığından istifa ettikten sonra odada dönen yolsuzlukların olduğunu söyleyen eski başkan Mehmet Şaka'ya cevap gecikmedi. Oda yöneticilerinden Abdullah Melik'in 27 bin lira yolsuzluk yaptığını sosyal medyadan paylaşınca Melik'in cevabıı gecikmedi.

Eski Oda Başkanı  Mehmet Şaka'nın sosyal medyada yaptığı açıklaması şu şekilde oldu“Abdullah Melik tarafından satışı gerçekleşen oda eski bina satış yerinin fiyatı 69.000 TL… Gelir olarak sisteme giren miktar 42.000 TL. 27.000 TL gelir olarak hiçbir kayıtta yer almamakta. Bunun gibi 540.000 TL daha var. Sevgilerimler”

BASINA VE KAMUOYUNA

Oda yöneticilerinden Abdullah Melik'in açıklaması ise şu şekilde oldu: Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinin yaklaşması nedeniyle seçim çalışmaları bazı kişi ve kesimlerce proje, program, vizyon ve ilkelerden çok çamur atma ve belden aşağı çirkin saldırıların seçimi haline getirilmiştir. Ben ve benden önceki bütün başkan ve yönetimlerinin, delegelerinin, üyelerinin titizlikle, özveriyle çalıştığı odamız halen içinde bulunduğumuz dönem mesleki çalışmalarından çok odamıza yakışmayan ve burada zikretmekten utanç duyduğum meselelerle gündeme gelmiştir. Oda başkanının istifa etmek zorunda kalması, hakkında davalar ve pek çok dava ve icra takiplerinin olması , genel merkezimiz tarafından da hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması odamızın bugüne kadar karşılaşmadığı üzüntü verici bir durumdur.
Odamızın seçimlerinde seçmenin iradesi çok çirkin iftira ve ithamlarla etkilenmeye çalışılmaktadır. Değerli üyelerimizin, Ziraat Mühendislerimizin bu iftira ve saldırılara en iyi cevabı sandıkta vereceğine inancım tamdır. Ancak asılsız bazı iddialara maalesef yanıt vermem gerekmiştir, aksi halde sükut ikrardandır diye algı mümkündür. Maalesef bu dönem kısa bir süre odamız başkanlığını yapmış ve istifa etmek zorunda kalmış Mehmet Şaka kendisi aday olmadığı ve olamadığı halde sosyal medya hesaplarından çirkin iddia ve iftiralarda bulunmaya ve seçimi bu şekilde etkilemeye çalışmaktadır. Hakkımda türlü türlü ve asılsız iddiada bulunan bu kişi en son odamıza ait taşınmazın 69.000 TL’ye satıldığını ancak kayıtlarda 42.000 TL olduğunu, yani 27.000 TL nin hesaplarda olmadığını belirtmiştir. Bu tamamen asılsız bir iftira olup bu ve buna benzer bütün gelir ve giderler kayıt altındadır ve yönetimde bulunduğumuz süre zarfında hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş yoktur. Eğer böyle bir iddia gerçekse neden benim ve yönetim kurulu üyelerimiz hakkında Mehmet Şaka tarafından zimmet veya diğer sebeplerle suç duyurusunda bulunulmamıştır. Eğer iddia edildiği gibi bir suç varsa bunu savcılığa bildirmeyenler görevlerini ihmal etmişlerdir. Bu çirkinlikler, göreve geldiğimizde bu dönemdeki kayıtlardan korkanların son çırpınışıdır. Ancak bu şahsın yapamadığını ben yapacağım, bu çirkin iftira ve iddia ile ilgili hem suç duyurusunda bulunacağım hem de 1 kuruşluk manevi tazminat davası açacağım. 1 Kuruşluk simgesel de olsa tazminatı kazansam da hakkında onlarca icra takibi olan kişiden tahsil edemeyeceğimi de biliyorum.
Odamızın manevi şahsiyetinin daha fazla yıpranmamasını, yapılacak seçimlerin bu kirlilikten uzak demokrasiye uygun, odamıza yakışır olmasını temenni ediyor ve bütün adaylara başarılar diliyor, odamıza, meslektaşlarımıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2 yıl önce

Herşeyin bir zamanı bir de pişmanlığı olacak ABDULAH MELİK...

GÖRÜŞMEK DİİLEĞİYLE