banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Şanlıurfa TKDK Türkiye Birincisi Oldu

Şanlıurfa TKDK İl koordinatörlüğüne,11.Başvuru Çağrı kapsamında, Bitkisel üretim, Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler, Kırsal turizm, Arıcılık, Su ürünleri yetiştiriciliği, Gıda işleme, Yenilenebilir enerji ve Makine park sektörlerinde toplam 937,6 milyon TL yatırım tutarında 213 proje başvurusu alarak Türkiye birincisi olmuştur.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, pandemi koşullarına rağmen Şanlıurfa olarak Türkiye genelinde bugüne kadar ki en yüksek sayı ve tutarda yatırım başvurusunu aldıklarını söyledi. Dr. Yetim, yaptığı açıklamada, bugüne kadar Şanlıurfa’da 874 Milyon TL yatırım bedeline sahip, başta çiftlikler olmak üzere farklı alanlarda 551 projeye toplamda 469 milyon hibe sağladıklarını, tamamlanan bu projelerde yaklaşık olarak 3000 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Dr. Yetim, alınan bu yeni projeler için yüksek miktarda sağlanacak olan hibe destekleri ile çiftçinin ürünlerinin Şanlıurfa’da işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi ile birlikte, genç nüfusun yoğun olduğu ve işsizlik sorununun yaşandığı Şanlıurfa’da önemli derecede istihdama ilave katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa’ya önemli derecede istihdam ve katma değer sağlayan bu yatırımların uygulanması için gece gündüz demeden görev alarak bu başarıyı Şanlıurfa’ya kazandıran TKDK personeline teşekkür ettiğini belirten Dr. Yetim, “Projelerin başta yatırımcılarımız olmak üzere tüm Şanlıurfalılara hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.