banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Özel Halk Otobüsçüleri; Belediye 30 milyar zarar etti

Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatif Başkanlarından Karaköprü Kooperatif Başkanı Abuzer Şeker, Çankaya Kooperatif Başkanı. Mehmet Polat, Eyyübiye Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Ak, yazılı bir açıklama yaptı.
Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatif Başkanları yaptıkları açıklamada," Şanlıurfa belediyesi 2012 yılında 2011/195274 nolu toplu taşıma ihalesi ile 67 otobüs kiraladı. İhale süresi 2012 yılını kapsıyordu. Ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı Emin İzol'un Belediye meclis üyelerine verdiği bilgiye göre, 9 ay içinde bu 67 aracın kiralanması sonucunda kesinleşmiş belediyenin zararı 8.885.568 TL(eski parayla 8 trilyon 885 milyar tl'dir)"

Söz konusu araçlar 04.07.2011 tarihinde işe başlamıştır. Yani 20 aydır faal çalışmaktadır. Ortalama aylık zarar 1 milyon TL olduğu için gerçekte belediye zararı bu 67 otobüs için 20 milyon TL'dir.
Yaptığımız hesaplamada bu zararın yanında Belediye şirketi BELSAN A.Ş'nin'de kiraladığı esnaf araçlarından zararı 20 ay içinde 10 milyon TL'dir.
Belediye ve Belsan kaynaklı toplam ulaşım zararı 30 milyon TL'dir. Bu yazdıklarımızda bir abartma, yanlış varsa hodri meydan diyoruz, kafasını kuma sokmuş deve kuşu misali susmak ne belediyeyi nede belsan'ı kurtarır.
Bu yanlışlara kim dur diyecek? 11 Nisan projesine 40 milyon TL bulmak için 11 seferdir proje değiştirtip, kafa yoran sayın bakanımız burada heba olan 40 milyon TL'lik kamu paralarından haberi var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.