Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_jprdvp59fm7rkusorg1gs97rf6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Kuş'tan; Urfa İsotu Ve Fıstığı İçin Öneriler  haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Kuş'tan; Urfa İsotu Ve Fıstığı İçin Öneriler 

Şair- Yazar Mehmet Emin Kuş; Urfa İsot ve Fıstığı ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Kuş: "Urfa'daki isot üreticileri için Organize bölgesinde hijyen ve gıda üretimi kurallarına uygun bir yer lazım. Sırrın bölgesinde ve diğer birçok bölgede durum içler acısı...!!!" Dedi.

Kuş: "Urfalılar fıstığına sahip çıkmıyor."

Kuş: "Türkiye'nin en fazla fıstık üreten ili olmamıza rağmen, şehrimizde halen bir fıstık halimiz yok, fıstıkçılar kooperatifimiz yok. İşleme tesislerimiz çok zayıf...Urfa fıstığına sahip çık...Fıstığa sahip çıkmak demek, slogan atıp "Fıstık Urfa'nındır" demek değildir. Kim ticaretini düzgün yaparsa marka onundur."

Şair- Yazar Mehmet Emin Kuş, sözlerine şöyle devam etti: "Halen kamyon kamyon götürüp Nizip'te fıstığını satıyorsa, Urfalıların başkasına kızma hakkı yoktur. Burada iş daha çok tüccar ve büyük çiftçilere düşüyor. Aynı zamanda en lezzetli ve aroması yüksek fıstık da bizim bölgede yetişiyor." Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.