banner2
Öne Çıkanlar Viranşehir Siverek Suruç Sanlıurfa Haberleri Aktoprak Spor

Karataş: Urfa’da 22 bin kişi işsiz kalacak


CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın 1 Ocak 2013 tarihi itibari ile sona ermesi ile birlikte sadece Urfa’da ilk etapta 22 bin kişinin işsiz kalacağını söyledi. Karataş, “Bu işsizlik sosyal yaşama etki edecek ve çok vahim sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Başkan Yardımcıları Mehmet Ural ve Mehmet Özçelik ile birlikte Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin’i makamında ziyaret ederek 1 Ocak 2013 tarihi ile sona ermesi planlanan 5084 sayılı Teşvik Yasası hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Yasanın sona ermesi ile birlikte meydana gelebilecek olumsuzlukları bizzat ŞUTSO Başkanı Ertekin’den dinleyen İl Başkanı Karataş, CHP Genel Merkez nezdinde konuyu meclise taşıdıklarını ve gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Görüşme sonrası bir değerlendirme yapan Karataş, “Bilindiği gibi 5084 sayılı Teşvik Yasası 1 Ocak 2013 itibari ile sona eriyor. Sadece Şanlıurfa’da değil bölge illerimizde de yasanın devam etmesine yönelik iş adamlarımızdan ve ekonomiyi belirleyen kesimlerden istekler var. Ziyaretimizde ŞUTSO Başkanı Ertekin’e partimizin bu konuda bölge işadamları ile aynı görüşte olduğumuzu ilettik. Herhangi bir değişiklik yapılmaması durumunda bölge halkının nasıl mağdur olacağını ve bunun sosyal yaşama nasıl yansıyacağı hakkında fikir alış verişinde bulunduk” dedi.



URFA’DA 20 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Karataş, “Yasa çerçevesinde sadece Urfa’da 42 bin çalışan bu imkandan yararlanıyor. Yasa süresinin uzatılmaması ve sona ermesi ile 22 bin kişinin işten çıkarılacağını tahmin ediyoruz. Bu sayı Urfa için ciddi bir rakam. Böylesine bir durumda işsizlik had safhalara ulaşacak ve bu işsizlik direkt sosyal sorunları da beraberinde getirecektir. Tüm bu olumsuzluklar karşısında vahim bir tablo ortaya çıkacaktır.

Ertekin ile görüşmemizde ayrıca Urfa’da tarımın gelişmesini, sanayici, çiftçi ve esnaf üçlüsünün birlikte üretecekleri projelerle gelişme sağlanacağı hemfikrine vardık. Bu konuda da odalar, STK’lar ve siyasi partilerin birlikte hareketinin de olumlu sonuçlar doğuracağı kararını oluşturduk” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.