banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

İşkur Urfist diyor, Urfalılar yokuz diyor

Urfa City AVM önünde kurulan ve konferas salonunda düzenlenen konferans ve seminerlere Urfalılar ilgi göstermedi.

İşsizlikten şikayetçi olan Şanlıurfalılar, İşkur tarafından Urfacity AVM'de düzenlenen etkinliklere ilgi göstermedi. "Bu etkinlikte İş var" sloganıyla başlanan etkinlikte "İş var ama Urfalılar yok" denilmesi en doğrusu olur. Urfa City AVM önünde açılan standlara ilgi olmayınca standta görevli olanlar alanlarına kırmızı bandajlar çekerek stand alanını boş bıraktıkları görüldü.
Şanlıurfa İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Urfist 2012 İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği"nin ikinci gününde verilen seminer ve konferanslara katılım yok denilecek kadar azdı. Uraf City AVM önünde kurulan ve konferas salonunda düzenlenen konferans ve seminerlere Urfalılar ilgi göstermedi.
Şanlıurfa İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Urfist 2012 İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği" 4 Ekim Perşembe günü Urfa City AVM önünde kurulan stand ve konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle başlamıştı.
İşgücünü arz edenlerle işgücünü talep edenleri buluşturmayı; kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde bir araya getirmeyi; mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesini amaçlayan ''Urfist Şanlıurfa İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği" de birçok yeni fikirler ve konular ele alınılıyor.
Etkinliğin ikinci günü "İstihdam ve Kariyer" adlı panel ile başladı.MYK Uzmanı Yakup Hakan Coşkun tarafından "Avrupa ve Türkiye'de EUROPASS hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.
Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek ise "Başarının Doğası" adlı konu ile ile konferans'a katılan vatandaşlara bilgiler verdi.
Halkla İlişkiler Uzmanı Abdullah Bucak ise düzenlenen seminerde "İşkur ve Kariyer Olanakları" hakkında neler yapılması gerektiğini, girimşi bir insanda hangi vasıfların olması gerektiğini girişimcilerin dikkat etmesi gereken kurallar hakkında bir katılımcılara bir brifing verdi.
Etkinliğin ikinci günü "Umudunu Kaybetme" adlı sinema gösterimiyle sona erdi.
Etkinliğin son gününde ise şunlar yer alıyor.
Saat 10:15'te Asuman Cevahir Yazmacı tarafından  "Kadın ve Girişimcilik" konulu bir konferans verilecek. Saat 11:00'da Dr. İlhan Karakolun ve Halil Çakallı'nın ortak sunumlarıyla "Yerel Yatırım imkanlar" adlı bir seminer verilecek. Saat 13:00'da KOSGEB Uzmanları tarafından "Gençlere girişimcilik Önerileri" adlı bir seminer verilecek. Saat 19:00'a kadar seminer ve konferanslarla devam edecek olan etkinliliğin kapanışı ise sıra gecesi ekibinin vereceği müzik ziyafetiyle sona erecek.

Murat Çiftçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.