banner2
Öne Çıkanlar Akçakale Urfa ilçe Mehmet Begit Firkan Tüysüz Şehir Stadyumu

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Geliştirme Toplantısı-GÖRÜNTÜLÜ


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizde verimliliğe dayalı bir büyüme ve kalkınma modeli çerçevesinde her alanda yenilikçi, hızlı, kaliteli ve bilimsel yaklaşımlarla mal ve hizmet üretmenin yolunu açmaya çalışmaları kapsamında, toplumumuzun her kesiminde verimlilik bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla, Bakanlık tarafından her yıl “Verimlilik Haftası” etkinlikleri gerçekleştirmekte olup hafta boyunca, Türkiye’nin farklı illerinde toplumun farklı kesimlerine yönelik verimlilik temalı etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda, Şanlıurfa’da da Verimlilik Haftası etkinlikleri dahilinde Harran Üniversitesinde bir etkinlik düzenlendi.

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Geliştirme Toplantısı adı altında, Şanlıurfa Teknokentte Harran Üniversitesi Rektörlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü ve KOSGEB il Müdürlüğü, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren firmalar ve akademisyenlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda üniversitede görev yapan akademisyenler ve sanayicilerimiz karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, ARGE çalışmalarına yönelik proje geliştirmeleri konusunda adımlar atıldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansının katkıları ile düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Akif Nacar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Uz. Yunus Özmodanlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oktay Yaşar, Karacadağ Kalkınma Ajansından Yunus Çolak, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Teknokent Genel Müdürü Hasan Aydoğdu, Harran Üniversitesinden akademisyenlerle sanayiciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik “Üniversite ve sanayi arasında mevcut olan işbirliğinin geliştirilmesi adına yapılan bu etkinlikler, Şanlıurfa’da sanayinin geliştirilmesi yönünde faydalı olmaktadır. Akademisyen ve sanayici arasındaki iletişimin güçlenmesi çok önemlidir. Ülke olarak kalkınmamız bu işbirlikleri bağlamında olacaktır. Yaptığımız bu toplantılarla fikir alışverişlerinde bulunacağız. Kurumlar olarak irtibatlarımızı devam ettirdiğimiz sürece çok daha güzel projeler ortaya çıkacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının sonunda toplantıya iştirak eden, MEKSAN Trafo Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fırat Motor ve Pompa Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Badıllı Zirai Aletler İmalat Tic. ve San. Ltd. Şti, Mekanik Rulman, Urfa Beton ve Suruç Beton, Avsumay Evsel ve Endüstriyel Arıtma Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, GAPSAN Egzoz, Trafomaks, SUBOR GAP Boru Sanayi, Anı Süt, Karaçalı Makine yetkilileri ile Harran Üniversitesinde görevli konunun uzmanlarınca karşılıklı fikir alış verişi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.