banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber ak parti

Enjeksiyon Makinesi Ne İşe Yarar?

Plastik enjeksiyon sıcaklık ile eriyen plastik hammaddenin bir kalıba enjekte edilmesi ve soğutularak kalıptan çıkarılması işlemine verilen isimdir. Enjeksiyon yöntemi günümüzde plastik malzemelerin üretim aşamasında en fazla kullanılan yöntemler arasında yer alır.

Enjeksiyon yöntemi ile farklı büyüklüklerde ve kategorilerde plastik üretimi mümkündür. Plastik enjeksiyon makinelerinin 3 ana parçası bulunur. Bunlar kapama ünitesi, enjeksiyon, kalıp şeklindedir.

Enjeksiyon Makinesi Parçaları Nelerdir?

Enjeksiyon makinelerinin ilk bölümü kapama ünitesidir. Bu ünite enjeksiyon ve soğutma işlemlerinde kalıbın sıkıştırılıp basınç altında tutulmasını sağlar. Yani enjeksiyon kalıbının iki bölümünün de birleşmesini sağlar.

Granür halinde bulunan plastik hammadde enjeksiyon makinesi haznesine dökülür. Burada bulunan ısıtıcılar ile ısıtılmış olan silindir içerisine sonsuz vida yardımı ile alınır. Sonsuz vidanın ön kısmına yeteri kadar malzeme alınması ile enjeksiyon işlemi başlamış olur. Ergiyen plastik malzeme makinenin uç kısmında yer alan meme sayesinde kalıp içerisine gönderilir.

Enjeksiyon makinesi içerisinde bulunan kalıba gönderilen erimiş plastiğe bir basınç uygulanır. Bu şekilde kalıp boşluklarının en iyi şekilde doldurulması sağlanır. Eriyen plastik kalıpta katı bir hal alana kadar soğutulur.

Soğutma işlemi enjeksiyon makinesi içerisinde enjekte edilen hammaddelerin kalıp içerisinde katılaşması ve sertleşmesine verilen isimdir. Soğutma işleminin gerçekleşmesinin ardından kalıp açılır. İticiler yardımı ile biten parçanın kalıptan çıkarılması işlemi gerçekleştirilir.

Plastik Enjeksiyon Makinesi Avantajları Nelerdir?

Plastik enjeksiyon makinesi içerisinde üretimi yapılan plastik hammaddenin içine karbon, kireç, cam tozu karıştırılarak üretim yapılması mümkündür. Bu işlem ile çekme dayanımı yüksek olan ve korozyona karşı oldukça dayanıklı ürünler üretilir. Plastik enjeksiyon makinesi üretim kapasitesi oldukça yüksektir. Bu sayede seri üretim yapılabilir. Bu şekilde üretile parçaların işçilik maliyeti son derece düşüktür.

Plastik enjeksiyon makinesi üretimi farklı metotlar ile karşılaştırıldığında son derece kolaydır. Farklı çeşit ve boyutlarda son derece ekonomik parçaların üretimi mümkündür.

Plastik Enjeksiyon Makinası Nedir?

Plastik enjeksiyon makinası plastik hammaddelerin eritilip şekillendirilmesi işlemine verilen isimdir. Bu işlemde soğuyan maddeler kalıp halinde makineden çıkarılır. Plastik enjeksiyon yöntemi ile farklı maddelerin üretimi gerçekleştirilebilir.

Kalıp tasarımı plastik enjeksiyon makinası için oldukça önemlidir. Bu uygulamalarda genelde plastik hammadde kullanımı tercih edilir. Plastik enjeksiyon yönteminde yüksek sıcaklıklar kullanılır. Bu yöntem pek çok sektörde rahatlıkla kullanılabilir.

Plastik enjeksiyon makinası kullanımı çoğunlukla endüstri imalatında sıklıkla kullanılır. Enjeksiyon işlemlerinde çoğunlukla enjeksiyon makineleri kullanılır. Bu makinelerde genelde mengene, enjeksiyon, kalıp kısımları oluşur. Kalıp enjeksiyonlarda çoğunlukla hammadde kullanımı yaygındır. Makine içerisine alınan hammaddeler belli bir sıcaklığa kadar ısıtılır. Isınma işleminden sonra hammaddeler eriyecektir. Erimenin gerçekleşmesinden sonre enjeksiyon aşamasına geçilir. Enjeksiyon aşamasında kontroller yapılmazsa hata durumları söz konusu olabilir.

Plastik Enjeksiyon İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Erimiş plastik malzemelerin kalıba enjekte edilmesinden sonra kalıbın giriş noktasından geriye kaçmaya çalışacaktır. Bu gibi bir durum malzemelerde çöküntü ve hataların meydana gelmesine sebep olur. Bunun engellenmesi için enjeksiyon basıncından sonra tutma basıncı uygulamak gerekir.

Kalıbın doldurulup tutma basıncı uygulamasının ardından kalıptaergiyik haldeki plastiğin katılaşması gerçekleşir. Plastik malzemenin soğumasının ardından kalıptan çıkarılır. Genelde bu parçalara düzeltici birtakım işlemler de uygulanır. linki https://www.sanayiden.com/enjeksiyon-makinalari-enjeksiyon-plastik-sanayi-urunleri sitesinden plastik enjeksiyon makinesi satın alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.