banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Nihat Çiftçi Suruç Sanlıurfa Haberleri

Enerji Hanım Şanlıurfa'da

Programa Vali Yardımcı Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, AK PArti Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yeter Tuncay, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ve Şanlıurfalı bayanlar salonu doldurdular.

Enerji Verimliliği Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Emir Eren, sadece evlerde alınacak tedbirlerle yılda 4 milyar Türk Lirası tasarruf sağlanacağını, sanayi, ulaştırma ve yalıtımda verimlilikle birlikte bu rakamın 15 Milyar Türk Lirası’nı bulacağını söyledi.

Enerjiyi verimli kullanma bilincini ülke geneline yaymak amacıyla yola çıkan Enerji Hanım, Şanlıurfa’da kadınlarla bir araya geldi. Eski Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik adeta izdihama neden oldu. yoğun ilgi gösterdiği eğitim programında neşeli anlar da yaşandı. Enerji Hanım’ın, Şanlıurfalı hanımların yemeği fırına verip, komşuya gittiği rivayetinin doğru olup olmadığını sorduğu Şanlıurfalı hanımlar, “Şanlıurfalı Hanımlar yemek yapmayı da iyi bilir tasarruf yapmayı da” cevabını verdiler.



Ekonomiye 4 milyar Liralık katkı kadınların elinde

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın da katıldığı eğitim programının açış konuşmasını yapan Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emir Eren,  Enerji Hanım’ın Türkiye genelinde her kesimi kapsayan büyük bir projenin başlangıcı olduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak projesi olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da destek verdiği projeyi uygulama görevinin üstlendiklerini ifade eden Eren, kadınları evin ekonomisti olarak gördüklerini bu nedenle ilk olarak Enerji Hanım ile yola çıktıklarını vurguladı.



20 ilde 2 bin 929 kadına sorduk, ondan sonra yola çıktık

Projeye başlamadan önce 20 ilde, 2 bin 929 kadını kapsayan bir anket çalışması yaptıklarını açıklayan Eren, “Kendilerine evlerinde elektrikli ev aletlerinin bilinçli kullanılıp kullanılmadığını sorduk. Sonrasında Ankara'da 5 faklı ilçede 5 farklı haneye birer ölçüm cihazı taktık. Her hanedeki elektrikli ev aletlerine enerji monitörü yerleştirerek, evde tüketilen toplam enerji miktarı ile aletlerin anlık tüketimlerini veri bankasına yükledik. Sonuçta hanelerin Enerji Hanım projesindeki bilinçlendirme çalışmalarından önceki ve sonraki tüketim alışkanlıklarını detaylı olarak raporladık. Ve sadece bu yöntemle yıllık 4 milyar Tür Lirası kazanacağımızı gördük. Bu da bize projenin başarılı olacağının sinyallerini verdi” diye konuştu.

İlk eğitim çalışmasına Kayseri de başlattıklarını belirten Emir Eren, “Denizli, Konya, Bursa, Kocaeli, Van, Edirne, Malatya ve Kars’ın ardından peygamberler şehri güzel Şanlıurfa’da sizlerle birlikteyiz.  hanımlar ile verimliliği konuşup tartışıyoruz. Katılımın güzel olması projeye olan inancımızı ve moralimizi yükseltiyor. “dedi.



Enerji Hanım’ın soruları Şanlıurfalı kadınlara kolay geldi.

Daha sonra Şanlıurfalı kadınlarla bir araya gelen Enerji Hanım karakterini canlandıran sanatçı Süeda Çil, önce Şanlıurfalı hanımlara evlerde enerji verimliliği konusunda bazı sorular sorarak mini bir sınav yaptı. Toplantıya katılan kadınların büyük çoğunluğu sorulara doğru cevap vererek enerji verimliliği konusunda başarılı not aldılar.  Daha sonda Enerji Hanım, çok küçük önlem ve uygulamalarla hem ailenin hem de ülkenin kaynaklarında israfın nasıl önleneceği konusunda örnekler verdi. Eğitim programının ardından toplantıya katılanlar arasında yapılan çekilişle Buzdolabından çamaşır makinesine, elektrik süpürgesinden mutfak robotuna kadar birçok enerjiyi verimli tüketen ürünleri kazanan talihliler belli oldu. Toplantının ardından kazananlara hediyelerini  Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emir veren ve Eşi İrem Eren birlikte verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.