banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Haber ak parti Urfa Haberleri Siverek

Çadırcı; Tarımda bilgi önemli

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Teşkilatlanma ve destekleme Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da TEDGEM Yayım Daire Başkanı Habip Çadırcı’nın açılış konuşması ile  Organik tarım eğitimi” başladı.

Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Al ve Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Gök’ün de katıldığı, Dedeman otelde 19 ilden 135 kursiyerin katılımı ile bugün başlayan “Organik Tarım Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi, kapsamında Organik Tarım Eğitimi” Cuma gününe kadar sürecek.

İlk Günkü toplantıda konuşan TEDGEM (Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü) Yayım Daire Başkanı Habip Çadırcı, Organik Tarımda bilginin önemine dikkat çekti. Çadırcı konuşmasında “Tarımsal alanda gübre ve ilaç gibi maddeler yerine bilgi en önemli unsurdur” dedi

Çadırcı konuşmasında “Organik tarım uygulamaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de son derece önemlidir. İnsanlarımız gerek bitkisel ürünlerde gerekse hayvansal ürünlerde organik ürünleri tercih ediyor. Organik tarım ile toprak ve su kullanımı dengeli bir şekilde kullanılıyor. Dünyadaki gelişmeler de batkımız zaman tarımsal üretimlerin en önemli konuma yükseldiğini göreceksiniz” dedi.

İl Tarım Müdürü Mahmut Ökten ise organik tarım üretiminde Şanlıurfa’nın Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu ifade etti.

Ökten, rakamlarla 2010 yılında Şanlıurfa’da üretilen ürünleri şöyle sıraladı; “Anason, Antep fıstığı, Arpa, Buğday, Fiğ, Domates, Biber, Mercimek, Lavanta, Mısır, Patlıcan, Pamuk ve Zeytinden oluşan 390.555 ton organik üretim yapıldı" dedi.

Konuşmalarından ardından eğitim konuları ile “Organik tarım Eğitimi” devam etti.

Ömer ASLAN  www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.