banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Vali Şanlıurfaspor Suruç

Bocsh buzdolabı modelleri ve Buzdolabı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

 

Yakın bir zamana kadar buzdolabı almak isteyen aileler, çok önemli görmeyip yalnızca mutfakta yer kaplamayacak, soğutucu özellikli bir modeli rastgele tercih ederdi. Ancak teknolojinin bizi taşıdığı noktada, her şeyde olduğu gibi buzdolaplarında da büyük bir gelişme kaydedildi. Enerji tasarrufundan müzik çalar özelliği olan buzdolaplarına kadar, seçenek alanı oldukça genişledi. Bocsh buzdolabı modelleri gibi birçok ileri teknolojide model bulmak mümkün.

Buzdolabı Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

  • Mutfaktaki alan ile buzdolabı hacmi

Buzdolabının boyutu elbette önemli bir konudur. Mutfakta yer kaplamaması için küçük bir model alın anlamına gelmez bu, her mutfağın kendine göre ölçü ve özellikleri vardır, kendi mutfağınızda sizin hareket alanınızı kısıtlamayacak ancak yeterli hacmi sunacak buzdolabı modelleri önceliğiniz olmalıdır. Buzdolabının mutfakta alacağı yerin ölçümlerini almanız gerekir. Ortalama olarak yanlardan 2,5, arkadan 5 ve üstten 10 cm boşluk kalması gerekir.

  • Dondurucunun yeri

Buzdolapları 4 tipte kapı dizaynına sahip olabilirler:

  1. Çift kapılı – üstten donduruculu buzdolapları
  2. Kombi tipi – alttan donduruculu buzdolapları
  3. Gardırop tipi – çift kapılı buzdolapları
  4. Çok kapılı – Fransız kapı buzdolapları

             Kullanım alanınıza, en çok tükettiğiniz gıda türüne göre, önceliklerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir.

  • Ev nüfusu

Evde yaşayan kişi sayısı buzdolabı alırken elbette göz önünde bulundurulmalıdır. Kalabalık bir aile için hacmi küçük bir buzdolabı facia olur. Bunun için bir ölçüt vermek gerekirse, evde yaşayan her yetişkin birey için 110 ile 170 litre hacim göz önünde bulundurulmalıdır.

  • Enerji tasarrufu

Buzdolabı bir evde en çok elektrik harcayan elektrikli eşyadır. 7/24 çalışır durumda olmak zorundadır. Bu nedenle tasarruflu modeller öncelikli olmalıdır.

Bocsh buzdolabı modelleri hakkında fikir sahibi olmak için http://www.bilio.com/buzdolabi-c3168/bosch adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.