banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Başaktör kobiler olacak

İTOnın 5inci Başarılı KOBİ Yarışması Ödül törenine katılan Başbakan Erdoğan, seçim ekonomisi uygulanacağı iddialarına yalanladı ve 2023 yılında dünyanın ilk 10 ülke arasında yer alacağız. Türkiyenin baş aktörleri sizler olacaksınız dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen 5inci Başarılı KOBİ Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. Törene katılan Başbakan Erdoğan, başarılı KOBİlere ödüllerini takdim etti. Burada konuşan Başbakan KOBİlerin ekonominin kalkınmasında bel kemiği olduğunu söyledi. KOBİlerin başarılı olmasının Türkiyenin daha sağlam zeminde büyümesinde etkili olduğunu ifade eden Erdoğan, hükümet olarak KOBİlerin önünün açılması için her türlü desteği verdiklerini aktardı. Başbakan Erdoğan, Bundan sonra da sağlamaya da devam edeceğiz. Türk ekonomisinin son dönemde gelişmesinde bu işletmelerin önemli katkısı vardır. KOBİler geçmiş dönemde ihmal edildi. KOBİlerin büyümesi demek,refah ve kalkınmanın toplumun ana kademesine yayılması demektir dedi.

GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN

Türkiyenin daha ileri bir demokrasiye ulaşması için orta sınıfını güçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, AK Parti olarak KOBİlerin önünü açmanın rekabet ve istihdam imkanlarını genişletmenin çabasında olduklarını bildirdi. Erdoğan, KOBİlerin desteklemek için 2 milyon işletmenin kurumlar vergisini yüzde 20ye indirdik. SSK istihdam primlerini indirirerek nefes aldırdık. KDV indirimi ile hareket alanlarını genişlettik. Özellikle 2002 yılında yüzde 52 olan esnaf kresindeki faizi kademeli olarak düşürdük diye konuştu. Özellikle KOBİlerin başta Afrika ve Orta Asya pazarlarına açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, hükümetin aktif dış politikasının da bu adımlara öncülük ettiğine dikkat çekti. Hükümetin iş dünyasına en büyük desteğinin güven ve istikrar olduğuna vurgu yapan Başbakan, iş adamlarına yönelik,2023te dünyanın ilk 10 ülkesi içinde yer alacak, Türkiyenin baş aktörleri sizler olacaksınız şeklinde konuştu.

ASLA TAVİZ VERMEM

Halk oylamasında çıkan sonucun ülkenin güven ve istikrarına güç verdiğini ifade eden Erdoğan, ekonominin üzerindeki siyasi risklerin ciddi şekilde azaldığını söyledi. Türkiyenin büyüme rakamlarında yeniden dünyada rekorlar kırmaya başladığını kaydeden Erdoğan krizin teğet geçtiğinin görüldüğünü bildirdi. Son günlerde bazı kesimlerce ortaya atılan seçim ekonomisi uygulayacakları yönündeki iddialara da yanıt veren Erdoğan, Seçim ekonomisi konusunda bu kardeşinizin hiç tavizi yoktur, aslaÖ Yani şimdi seçim ekonomisi geldi, şuraya gidelim fala yatırım yapalım, bütçeyi alt üst edelimÖ Benim kitabımda böyle bir şey yok, hiçbir zaman da olmadı. Nasıl planladıysak öyle gidecek. Ekonomiyi siyasete kurban etme gibi bir düşüncemiz yok şeklinde konuştu. Erdoğan, mali disiplinden de asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi.
İTOya teşekkür ediyorum referandum desteği güç kattı
Başbakan Erdoğan, İTOnun referandum sürecinde verdiği desteğe de teşekkür etti. Erdoğan, Bu süreçte iTOdan gelen destek güç katmıştır. Çünkü bu bir genel seçim değildi. Bu bir siyasi partiyi desteklemek de değildi. Nasıl ki biz ekonomiyi siyasi kaygılarla yönetmiyoruz. Ekonominin içerisinde olanlar da ülkenin hassasiyetlerini dikkate almak zorundadır.Ekonomide büyüyelim demokraside yerimizde sayalım. ihracatımız artsın ama hak ve özgürlükler yerinde saysın anlayışı olmaz. Ekonomiyi savunuyorsak demokratikgelişmeyi de hep beraber savunalım çağrısında bulundu.

Rahat koltuklarda yan gelip yatma devri sona erdi
Başbakan Erdoğan, rahat koltuklarda yan gelip yatma devrinin de bittiğine vurgu yaparak, dünyada da böyle bir anlayışın olmadığını, ülkenin daha müreffeh bir seviyeye gelmesi noktasında tüm kesimin taşın altına elini sokması gerektiğine dikkat çekti.

MERKEZ BANKASINA ELEŞTİRİ

Ak Parti iktidara geldiği zaman Merkez Bankasının kasasında 22 milyar dolar döviz rezervin olduğunu hatırlatan Erdoğan, bugün bu rakamın 75 milyar dolara kadar yükseldiğini ifade etti. Bu rakamın en az 100 milyar dolar olması gerektiğini anlatan Erdoğan, Şu aşamada biz sadece Merkez Bankasını yönetmekle yetiniyoruz. Bağımsız olduğu için. Ama merkez bankamızın bunu gözden geçirmesi lazım.diyerek de üstü kapalı olarak Merkez Bankasını eleştirdi.

Yeni bir Anayasa için çalışma yapalım

Anayasa paketinin yüzde 77.5 katılım ve yüzde 58 evetle geçmesinin yeni bir anayasaya kapı araladığını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Hepimiz bir çalışma içerisine girmek zorundayız. Yeni bir anaya istiyorsak, ne düşünüyorsak, neyi o anayasada görmek istiyorsak buyrun o çalışmayı yapalım.

Sezen Aksu tabelasını kaldıranlara tepki

Sezen Aksunun ismini vermeden bazı sanatçıların adının verildiği caddeleri tarumar etmek isteyenlere tepki gösteren Erdoğan, buna yapanların sadece nefsini tatmin ettiğini söyledi. Erdoğan, O sanatçıya saygısızlığın kimseye bir şey kazandırmayacağını ifade eden Erdoğan, Tam aksine kaybettirir. Zira o sanatçıya sahip çıkacak başka belediyeler de ortaya çıkar. Bu noktada dayatma yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu tür şeyler kendiliğinden oluşabiliyorsa, yani belediye meclisleri, belediyeler bu tür taktirleri kullanıyorsa o zaten layık olduğu yere gelmiştir, sen onu indiremezsin. Sanatçı üzerinden siyaset yapmanın hiçbir anlamı yok. Niçin kaybettiğini anlayamayanlar sürekli kaybetmeye mahkumdurlar dedi.

Demokrasi çıtası da yükseldi

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş Başbakan Tayyip Erdoğanın referandum sonrasındaki ilk iş dünyası ziyaretini İTO yaptığına dikkat çekerek bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yalçıntaş Erdoğanın iş dünyasının yanında yer alan bir başbakan olduğuna dikkat çekti. Türk halkının da, en son, özgürlükleri ve insan haklarını genişleten Anayasa değişikliğini onaylayarak, tartışma götürmeyecek biçimde değişimi onayladığını belirten Yalçıntaş, Biz iş dünyası olarak şuna inanıyoruz; Türkiye, sadece ekonomik gelişme çıtasını değil, demokrasi çıtasını da yükseltmektedir dedi.

Ödüller Erdoğandan

İTOnun, KOBİleri yüksek katma değer üretmeye teşvik etmek amacıyla 2004 yılından beri düzenlediği Başarılı KOBİ Yarışmasının bu yılki ödül töreni dün yapıldı. Törende; İhracat Başarısı, Teknoloji ve İnovasyon, Genç Girişimci, Kadın Girişimci, 3. ve 4. Bölge İllerinde Faaliyet Gösteren KOBİler ve Başarılı Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 6 ayrı kategoride dereceye girenlere ödülleri Başbakan Erdoğan verildi.

Bugün


Etiketler:  İto yeni anayasa 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.