banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Bağ-kur ve SSK Primlerinin düşürülmesi için vekiller faks çekti

 

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altun Şanlıurfa esnafını zor duruma sokan yüksek Bağ-kur ve SSK Primlerinin düşürülmesi için Milletvekillerine faks çekti.

Altun faksında şunları söyledi: 


ŞANLIURFA MİLLETVEKİLLERİ DİKKATİNE

Sayın Milletvekillerimiz..
Yılbaşından Asgari ücretin 1300 TL ye yükseltilmesi ile birlikte Esnaf ve Sanatkârların Bağ-kur ve SSK primleri de yüksek oranda arttırıldı. Ortalama bir Bağ-kur primi 450 TL olmasından dolayı pek çok esnaflarımız Bağ-kur ve SSK primlerini yatıramaz duruma geldiler. Zaten yatırılamayan primlerin günü geçince bu sefer de üstüne gecikme faizi gelince hiç ödenemez duruma geliyor. İlgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşerek bir an önce iyileştirme yapılmalı. Hiç olmazsa bölgemize özel bir uygulama yapılmalı ve prim oranları düşürülmeli. Aksi takdirde pek çok Esnaf ve Sanatkârlar Maliyede terk verip hem vergi vermeyip hem de "Yeşil kart" alarak devleti daha da fazla zarara uğratacaktır. Ocak ayında Ankara yaptığımız görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bu konuda bir iyileştirme yapılacağını söyledi ama hala bu güne kadar bir gelişme olmadı.
Gerekenin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.