banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

ERBAKAN MALKOǒDAN “BİR BAŞARI HİKÂYESİ” Görüntülü

Genç Müsiad ve Genç Girişimcilik Kulübü işbirliğiyle Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi büyük anfi de gerçekleştirilen konferansa Dekan Prof. Dr. Ali Uzunköy, Öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erbakan Malkoç, şimdilerde kişiye özel yaptığı araç dizaynlarıyla ünü Türkiye sınırlarını aşan ve ismi ülkemizin en başarılı genç girişimcileri arasında yer alan bir müteşebbis.
USTALARIMDAN DAYAK YEDİM
Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Malkoç şöyle dedi; “Otomobillerde teknoloji anlamında hiçbir şey yoktu. Sağ dikiz aynası bile yoktu. Ben otomobillerle ustalarımla başladığım dönemde işler başladı. Otomobillere beraber bir şeyler yapmaya başladık. Aracın karbüratörüne, şarj dinamosuna, motoruna bakıyorlardı. Ben daha çok teknik şeylere ilgi duyuyordum. İşe başladıktan 6 ay sonra ustalarımı geçmiştim. Çıraklığımın 6’ncı ayında cıvayla otomobil alarmı yaptım. Bu yüzden ustalarımdan dayak yedim. Arabadaki mevcut hoparlöre takviyeler yaparak bu hoparlörden nasıl daha iyi bir ses alabilirim diyerek mühendisliğini araştırır, mucitlik yapardım. Otomobillere kablo çekerken, nasıl daha iyi bir iş ortaya çıkartırım diye düşünürdüm hep. Silecek motoruyla otomatik cam yapardım. Hayatımda her yaptığım iş- te fark yaratmaya çalıştım. Standart olan hiçbir şeyi beğenmem. Hayatımda iyi diye bir şey yoktur, daha iyisi varken. Hep daha iyisiyle ilgilendim. Onu araştırdım” dedi.
Her gün mucitlik yaparak çalıştığını söyleyen Malkoç; “1992 yılına kadar ustalarımla beraber çalıştım. Hiç para almadan 4- 5 sene orada çalıştım. Ama her gün mucitlik yaparak çalıştım. Standart bir şeyi beğenmedim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.