banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Üniversite Son Sistemle Hizmet Veriyor


Yapılan yeniliklerle,hızla gelişen teknolojiden maksimum yararlanmayı hedefleyen Harran Üniversitesi, geliştirilen sistemle gerek öğretim üyelerine gerekse öğrencilere büyük kolaylıklar sağlıyor.
Bu bağlamda Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kablosuz ağ kullanıcılarımıza yeni bir hizmet sunmak amacıyla Eduroam (Education Roaming-Eğitim Gezintisi) Konfederasyonu’na üye oldu. Bu üyelikle birlikte, Eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurt içi ve yurt dışı) giden Üniversitemiz personeli ve öğrencileri, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan kendi üniversitemizde kablosuz ağa bağlanmak için kullandığı e-posta adresi ve parola ile o kurumdaki kablosuz internet hizmetinden yararlanabilecek.
SİSTEM ODASI YENİLENDİ
Üniversite Yenişehir Yerleşkesinde bulunan ve diğer 15 ayrı yerleşkemizin üzerinden internete bağlandığı ana sistem odamız daha iyi hizmet verebilmek için yenilendi.
Sitem odasında yapılan çalışma ile Fiber Optik ve UTP kablo alt yapısı yenilenmiş ayrıca sunucular, güvenlik cihazı ile diğer donanımlar daha üstün özellikli cihazlarla yenilenmiş, UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) kapasitesi 2 katına çıkarılmış ve ilimiz iklim şartlarına daha uyumlu olması için soğutma sistemi daha modern hale getirilmiştir.
TANITIM EKRANI (LED) HİZMETE GİRDİ
Üniversitemiz kültürel ve sosyal etkinliklerinde kullanılmak üzere 20 m2 büyüklüğünde gün ışığına duyarlı LED tanıtım ekranı Osmanbey Yerleşkesi şenlik alanı sahne yanında kurularak hizmete sunulmuştur.
Yapılan bu çalışmaları yerinde inceleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı açıklamada: “Eduroam (Education Roaming), kullanıcıların misafir olarak gittikleri kurumlarda kolaylıkla internete bağlanabildikleri gibi dışarıdan üniversitemize gelen misafirlerimiz için de geliştirilmiş radius tabanlı bir kimlik doğrulama altyapısıdır” dedi.
Rektör Mutlu’ya yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Harran Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Parlak yapılan çalışmaları anlatarak bilgi işlem olarak gelinen noktayı ve hedeflerini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.